StoryEditor

"Ak niekto tuneluje elektrárne, skončí rovnako ako ten Talian." Pellegrini poslal jasný odkaz k Mochovciam

16.04.2019, 14:40
Autor:
lmlmTASRTASR
Premiér poslal výstrahu všetkým, ktorí pracujú v Slovenských elektrárňach a narábajú so stovkami miliónov eur.

Premiér Peter Pellegrini dnes ostro kritizoval informácie, že sa dostavba jadrovej elektrárne predraží o 270 miliónov eur.

Pellegrini na otázku, či to súvisí so zadržaním bývalého šéfa Slovenských elektrární Paola Ruzziniho na bratislavskom letisku reagoval, že to súvisí s kauzou tunelovania.

Veľmi jasný odkaz

"To nie hocijaký taliansky občan. Bol to jeden z bývalých generálnych riaditeľov a významných predstaviteľov Slovenských elektrární resp. talianskeho koncernu. Súvisí to s nejakou kauzou z roku 2015, kde je podozrenie, že boli tunelované Slovenské elektrárne a že boli preplácané peniaze za výkony, ktoré sa buď vykonali raz, ale boli zaplatené trikrát, alebo sa zaplatilo niečo, čo sa vôbec neuskutočnilo," povedal premiér na brífingu po stretnutí s ukrajinským kolegom Volodymyrom Hrojsmanom.

Pellegrini víta krok NAKA, ktorá zatkla Ruzziniho na letisku. "Zatknutie takéhoto vysokého predstaviteľa elektrární resp. talianskeho akcionára by mohlo byť dobrým mementom a nech sa na to dobre pozerajú tí, ktorí dnes riadia Slovenské elektrárne, nech sa dobre na to pozerajú tí, ktorí dnes zastupujú akcionára v elektrárňach," rázne reagoval premiér.

"Nech je to pre nich veľká výstraha"

Odkázal im, že ak sa budú správať podobne nezodpovedne, tak skončia rovnako ako Talian.

"Odkazujem im z tohto miesta, že ak sa rovnako nezodpovedne správajú aj k dostavbe jadrovej elektrárne Mochovce resp. tunelujú pri jej výstavbe Slovenské elektrárne, tak urobím všetko preto, aby skončili rovnako, ako skončil pred pár dňami ten pán na bratislavskom letisku," povedal Pellegrini. 

Doplnil, že to je veľmi jasný odkaz všetkým, ktorý v Slovenských elektrárňach pracujú a narábajú so stovkami miliónov eur a sú zodpovední za to,
ako nakoniec výstavba jadrovej elektrárne v Mochovciach dopadne.

"Skončia rovnako ako tento pán, pokiaľ sa budú rovnako nezodpovedne k majetku, kde ešte aj štát má stále jednu tretinu, správať. Nech je to pre nich veľkým mementom a výstrahou, že na Slovensku nerozlišujeme viac kto je kto, odkiaľ je a aké má známosti," ukončil Pellegrini. 

Jedného z dvoch Talianov prepustili

Jedného z dvoch Talianov, ktorých polícia obvinila z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, a ktorí boli v čase skutku predstaviteľmi spoločnosti Slovenské elektrárne, prepustili na slobodu. Druhým Talianom by mal byť podľa informácií HN Nicola Cotugno, takisto bývalý generálny riaditeľ elektrární.

Finančná polícia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržala v pondelok po prílete z Milána na bratislavskom letisku občana Talianska, ktorého obvinila z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 05 - Modified: 2024-04-07 21:08:57 - Feat.: - Title: Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:19