StoryEditor

Kollárov odkaz Kiskovi: Má plné ústa vzletných rečí. Ak nevymenuje sudcov, bude to jeho hanba

15.04.2019, 13:59
Autor:
TASRTASRlmlm
Šéf Sme rodina Boris Kollár v parlamente vyhlásil, že všetky obštrukcie zo strany prezidenta vníma ako veľmi zlé.

Šéf Sme rodina Boris Kollár kritizoval v parlamente prezidenta Andreja Kisku.

Prezident v nedeľu vyhlásil, že je v nepríjemnej situácii, pretože nemá dostatočný počet kandidátov, z ktorých môže menovať potrebný počet nových sudcov, aby bol Ústavný súd v plnom zložení.

Kollárova kritika

Kollár tvrdí, že by sa mal k situácii postaviť ako chlap a vymenovať z tých sudcov, ktorých poslanci schválili. "Ak prezident má plné ústa ústavnosti a všetkých krásnych vzletných rečí, tak musí prebrať zodpovednosť. Keď ich nevymenuje, bude to jeho hanba," kritizoval šéf Smer rodina.

Tvrdí, že všetky obštrukcie zo strany prezidenta vníma ako veľmi zlé.

"Má z parlamentu jasne navolených ľudí a je na ňom, aby ich vymenoval. On sa len tým zakrýva, aby mohol urobiť obštrukciu. Keď chcel, tak z dvoch vybral dvoch. Tam problém nemal. Pán prezident si to ohýba, ako sa mu to hodí. Tak nech už teraz neohýba, a nech ich vymenuje," dodal Kollár. 

Porušenie ústavy a demokracie

Kiska priznal, že o riešení so svojím tímom veľa diskutuje. Nezvolenie dodatočného počtu kandidátov a postup parlamentu považuje za porušenie ústavy a demokracie. Medzi kandidátmi bolo podľa neho veľa schopných a zvoliteľných uchádzačov.

Pripúšťa, že do konca svojho mandátu nebude mať možnosť doplniť svojím menovaním počet sudcov, ktorý je potrebný na plné obsadenie ÚS.

"Mojou povinnosťou je menovať čo najväčší možný počet, respektíve nájsť riešenie, ale pri tom doterajšom postupe Národnej rady sa môže stať, že to ostane na novú pani prezidentku," povedal.

01 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 02 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 04 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 05 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:20