StoryEditor

Pellegrini nechystá odchod do inej strany. Nevylúčil však, že bude chcieť nahradiť Fica

13.04.2019, 13:15
Autor:
chocho
Peter Pellegrini nechce skončiť ako niektorí politici, ktorí počas svojej kariéry vystriedali viaceré strany.

Premiér Peter Pellegrini svoju politickú budúcnosť vidí v rámci strany Smer, ktorej je podpredsedom. Povedal to v relácii Rádia Slovensko Sobotné dialógy.

Pellegrini vylúčil špekulácie, že by zo Smeru odišiel do iného politického subjektu. "Nie som človek, ktorý by preskakoval zo strany do strany a za päť rokov vymenil štyrikrát stranícke tričko len preto, či sa cítim, alebo necítim komfortne tam, kde som," vyhlásil.

​Dodal, že nechce skončiť ako niektorí politici, ktorí počas svojej kariéry vystriedali viaceré strany.

Ak by sa mu však už nedarilo presadzovať svoje myšlienky alebo by necítil oporu vo vedení strany, pripustil skôr odchod z politiky, ako vstup do iného subjektu.

Chce nahradiť Fica?

Avšak zároveň nevylúčil možnosť, že bude chcieť nahradiť Roberta Fica na čele Smeru. "Nebudem odpovedať teraz na takéto otázky," reagoval.

"Keď k takejto situácii dôjde, môžeme o tom diskutovať. Nerád odpovedám na otázky, čo by bolo keby," dodal Pellegrini.

V posledných týždňoch sa totiž ukazuje viacero trecích plôch medzi Pellegrinim a Ficom. Ich názory sa rôznili pri voľbe kandidátov na ústavných sudcov, hodnotení výsledku prezidentských volieb či náhrade za Petra Kažimíra na čele rezortu financií.

​Premiér v relácii zároveň zdôraznil, že diskusia o výmene predsedu sa v súčasnosti v Smere nevedie a lídrom strany je stále Fico. "Smer-SD má svojho predsedu, tým je Robert Fico, a ten má podporu straníckych štruktúr," vyhlásil.

Smer čaká diskusia

Užšie vedenie Smeru sa dohodlo, že stranu čaká hlbšia diskusia v nadväznosti na výsledok prezidentských volieb. "Sú naplánované stretnutia," priblížil predseda vlády.

Smer sa v oficiálnom stanovisku vyjadril, že z druhého kola volieb, v ktorom jeho kandidát Maroš Šefčovič prehral so Zuzanou Čaputovu, vyšla strana posilnená. To následne skritizoval Kažimír a na jeho stranu sa krátko nato pridal aj Pellegrini.

"Strana sa musí vyvíjať v čase, diskusia nám pomôže priniesť nové smerovanie, nový typ politiky," vysvetlil premiér v Sobotných dialógoch.

01 - Modified: 2024-04-24 09:47:57 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 02 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 03 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 04 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 05 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 12:44