StoryEditor

Taliansky mafián Vadala sa poslal do konkurzu. Jeho firma vykazovala len dlhy voči štátu

18.01.2022, 19:00
Bratia Antonina Vadalu, ktorý si odpykáva v Taliansku trest za pašovanie kokaínu, podnikajú a prehadzujú si majetky.

Najstarší z trojice talianskych bratov Vadalovcov, Sebastiano, sa zrejme ocitol na mizine. Minimálne podľa jeho majetkových a podnikateľských aktivít. Posledná z jeho firiem totiž ohlásila koniec činnosti a pred pár dňami sa poslala do konkurzu.

Ide o eseročku Vadala Transport, ktorej jediným spoločníkom je Sebastiano, brat známejšieho Antonina. Toho benátsky súd poslal na deväť rokov za mreže za pašovanie kokaínu z Južnej Ameriky do talianskej Kalábrie.

Stratové firmy balia kufre?

Zdá sa, že trebišovským Talianom na východe Slovenska sa prestáva dariť. „Vlastnili alebo dodnes vlastnia niekoľko desiatok firiem. Ich majetok sa pohybuje v desiatkach miliónov eur. Obhospodarujú stovky až tisíce hektárov pôdy, na ktoré čerpajú milióny eur dotácií,“ informoval o ich prvotných úspechoch vo svojom poslednom článku Ján Kuciak.

Najnovšie na stránke Obchodného vestníka svieti eseročka Vadala Transport pri konkurzoch a reštrikciách. Tá už tri roky vyrába len dlhy a štátu, konkrétne Sociálnej poisťovni, Všeobecnej zdravotnej poisťovni a Finančnej správe, dlhuje niekoľko tisíc eur.

Spolu ide len o sumu deväťtisíc eur, avšak stratová firma nedokáže pokryť ani to. Eseročka so širokým predmetom činností vznikla pred piatimi rokmi a okrem upratovacích služieb, sprostredkovateľskej činnosti, nákladnej dopravy a prenájmov nehnuteľností ponúkala aj reklamné služby. Od svojho vzniku však nevykazovala žiaden zisk.

Podľa výpisu z obchodného registra sídli v Michalovciach a z portálu Finstat.sk je jasné, že eviduje len jedného zamestnanca. ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 03:50