StoryEditor

Zvrat vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka? Marček sa mal priznať, že strieľal

11.04.2019, 16:42
Autor:
TASRTASRchocho
Doteraz bol Miroslav Marček považovaný za šoféra, ako o strelcovi sa hovorilo o Tomášovi Szabóovi.

Obvinený Miroslav Marček sa dnes priznal, že zastrelil novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Nezávisle na sebe to na základe vlastných zdrojov tvrdia RTVS a televízia Joj.

Doteraz sa ako o strelcovi hovorilo o Tomášovi Szabóovi. Bývalý vojak Marček bol považovaný za šoféra, ktorý Szabóa na miesto činu priviezol.

​Marčeka dnes vypočúvali na NAKA v Nitre, odkiaľ ho následne mali previezť do Sládkovičova a Veľkej Mače a tam s ním robiť vyšetrovacie úkony.

Marčeka vypočúvali takmer šesť hodín, na výsluchu boli prítomní aj obhajcovia ďalších obvinených v tomto prípade.

TASR/Milan Ivanič

​Miroslava Marčeka eskortujú z výsluchu v NAKA v Nitre.

Kočner trvá na nevine

Advokáti sa k priebehu výsluchu vyjadrovať nechceli. Obhajca Mariana Kočnera Marek Para iba potvrdil, že jeho klient aj naďalej trvá na svojej nevine.

„Ja som ešte stále nebol v spise a nemám vedomosť o tom, či dnešný úkon bol vyžiadaný obvineným, alebo ho pán prokurátor alebo vyšetrovateľ nariadil sám zo svojej iniciatívy. K obsahu tohto výsluchu sa nebudem vyjadrovať, pretože už som sám pred časom napadol úniky zo spisu a nepovažujem za produktívne takto čiastkovať jednotlivé dôkazy a podsúvať ich bez súvislostí. Nebudem sa vyjadrovať aj preto, že ešte budú prebiehať ďalšie úkony,“ uviedol Para.

Kočnerov obhajca zdôraznil, že zatiaľ ako jediný z advokátov stále nemá možnosť nahliadnuť do spisu.

„Komunikujem s ostatnými obhajcami veľmi sporo, nie sme v nejakom bližšom vzťahu. Oni prístup do spisu majú, čo vyplýva z toho, že oni už sú účastní na konaní dlhšie, zatiaľ čo ja iba krátko. Ale stále som sa nestotožnil s tým, prečo práve ja nemám prístup do spisu,“ skonštatoval.

Para spochybňuje dôkazy

Para zároveň opätovne spochybnil presvedčivosť dôkazov, na základe ktorých bol Marian Kočner z vraždy obvinený.

„Pre mňa je podstatné dostať doplňujúce informácie k uzneseniu o vznesení obvinenia, nakoľko sú také závažné medzery v nadväznosti dôkazov a ich presvedčivosti, že to uznesenie sa mi javí ako nedôvodné a bez doplnenia informácií od pána vyšetrovateľa neviem sťažnosť voči tomuto uzneseniu odôvodniť v celom rozsahu,“ dodal Para.

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov.

Obvinených je zatiaľ päť osôb. Okrem Aleny Zsuzsovej, ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, je to aj Tomáš Szabó, ktorý bol pôvodne považovaný za strieľca, Miroslav Marček, ktorý ho mal podľa pôvodnej verzie na miesto činu doviezť, Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ a Marian Kočner, ktorý si mal vraždu novinára objednať. Všetci obvinení sú vo väzbe.

01 - Modified: 2019-03-28 12:59:45 - Feat.: 0 - Title: Szabó a Andruskó vypovedali na NAKA. Po obvinení Kočnera sa musia zopakovať viaceré úkony 02 - Modified: 2019-03-29 08:36:44 - Feat.: 0 - Title: Kočner z väzby predáva byty v centre Bratislavy, peniaze dostane jeho dcéra 03 - Modified: 2019-03-30 06:44:38 - Feat.: 0 - Title: Nebol zvyknutý, že by mu niečo nevyšlo. Kočner kompromitoval ministrov či prezidenta, na Kuciaka nemal nič
01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-02-25 11:40:20 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Vláda uznala svoju krutú chybu, myslí si Šimečka. Taraba to vidí úplne inak 04 - Modified: 2024-02-21 12:24:21 - Feat.: - Title: Nevyšetrenie vraždy Kuciaka je "smutnou vizitkou" špeciálnej prokuratúry a NAKA, vyhlásil Taraba 05 - Modified: 2024-02-21 12:11:47 - Feat.: - Title: Nezabúdam na smrť Jána a Martiny. Čaputová si uctila pamiatku zavraždeného novinára Kuciaka a jeho snúbenice
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:04