StoryEditor

Kiska reagoval na Fica: Klesol aj pod Kotlebu, jeho slová už nikto neberie vážne

07.04.2019, 15:29
Autor:
TASRTASRtektek
Prezident Andrej Kiska tvrdí, že jeho strana nebude ani liberálna, ani konzervatívna.

"Voči zlu je potrebné postaviť sa jasne. Moja politická strana pôjde zlatou strednou cestou, bude centristická," povedal dosluhujúci prezident Andrej Kiska pre Českú televíziu.

Zároveň sa vyjadril aj k jeho nasledovníčke Zuzane Čaputovej, ktorá by podľa neho mala zostať predovšetkým sama sebou.

Strana nebude ani liberálna, ani konzervatívna 

"Na Slovensku vzniká národný egoizmus, ktorý ohrozuje Európsku úniu. Základným ohrozením Únie je to, keď budeme nejednotní. Vládnuca strana Smer sa spája s fašistickým Marianom Kotlebom. Voči zlu je potrebné postaviť sa jasne," povedal Kiska v Otázkach Václava Moravce a vyjadril sa aj k tomu, akým smerom sa jeho politická strana, s ktorou chce preraziť v parlamentných voľbách, vydá.

"Moja strana sa vydá zlatou strednou cestou. Bude centristická. Nebude ani liberálna, ani konzervatívna," povedala hlava štátu.

Podľa Kisku jeho nástupkyňa, Zuzana Čaputová, išla do volieb s mottom, že chce vrátiť slušnosť na Slovensko a opierala sa o určité hodnoty. "Dochádza ku kríze dôvery ľudí k politikom. Sú sklamaní, keď politici nedosahujú výsledky," myslí si. Podľa neho to vedie k tomu, že buď rastie extrémizmus alebo dostávajú priestor noví ľudia.

Jeho urážky sú len vykonštruované, tvrdí Kiska o Ficovi

Na otázku, čo by Čaputovej poradil, odpovedal, že by mala zostať sama sebou, byť autentická a empatická. 

"Nech ukazuje občanom aj svetovým lídrom svoje názory, pretože vďaka jej názorom vyhrala voľby. Môže ukázať Slovensko svetu v dobrom svetle," zakončil Kiska.

​V relácii televízie Markíza Na telo Kiska kritizoval vyjadrenia predsedu strany Smer Roberta Fica, ktorý tvrdí, že prezident je jedným z najlenivejších politikov a chce sa dostať k moci len preto, aby zamietol pod koberec rôzne podvody.

Kiska zareagoval, že Fico z pohľadu dôveryhodnosti už klesol aj pod Mariana Kotlebu (ĽSNS) a jeho urážky sú len vykonštruované. „Je to najnedôveryhodnejší politik našej krajiny a myslím, že jeho slová už nikto neberie vážne,“ uzavrel Kiska.

Do vlády so stranou Smer-SD ani s ĽSNS by podľa jeho slov nešiel za žiadnych okolností.

01 - Modified: 2024-04-24 07:47:18 - Feat.: - Title: Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie 02 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 03 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 04 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 05 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 01:46