StoryEditor

Matovič reaguje na údajnú komunikáciu s Kočnerom: Za originál dám milión eur

05.04.2019, 12:55
Autor:
klklTASRTASR
Podľa Matoviča je celý prepis vymyslený a taký rozhovor sa nikdy neuskutočnil.

Opozičný poslanec Igor Matovič (OĽaNO) na tlačovej konferencii reagoval na zverejnený prepis údajnej komunikácie medzi ním a Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka.

Podľa Matoviča je celý prepis vymyslený a taký rozhovor sa nikdy neuskutočnil. Matovič tvrdí, že sa s Kočnerom rozprával len raz, keď mu mal kontroverzný podnikateľ hovoriť o trestnom oznámení, ktoré mal na Matoviča pripravovať Richard Sulík.

"Sám neviem, o čom sme sa vtedy rozprávali, ale keď som si pozrel tento rozhovor, tak sú to bludy," povedal na tlačovej konferencii Igor Matovič. Podľa neho ja za šíreným tohto prepisu "mafia", ktorá sa ho snaží zastrašiť. 

"Robia všetko, aby ma zastrašili. Vopred hovorím, že neprestanem," povedal Matovič.

Zároveň prisľúbil milión eur tomu, kto mu prinesie originál nahrávky, z ktorej mal vzniknúť daný prepis. "Ponúkam vám milión eur, ak dáte originál nahrávky aj akúkoľvek kópiu rozhovoru, z ktorého je tento pamflet, ktorý nazývate prepisom."

Tým, že ten prepis nie je skutočný si je istý a verí, že peniaze nebude musieť nikdy vyplatiť. "Ja ponúkam túto sumu, lebo viem, že ten rozhovor neexistuje a nebudem ju musieť nikdy vyplatiť," uzavrel poslanec.

Líder OĽaNO, ktorý sám svojho času zverejnil informácie od anonymu, kritizoval médiá, že zverejnili údajný prepis jeho rozhovoru s Kočnerom. Podľa neho ho neprávom spájajú s človekom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára.

Anton Železník v piatok poprel tvrdenia Matoviča, že stojí za prepisom údajného rozhovoru s Kočnerom. Vyzval ho na vzdanie sa mandátu. Tvrdí, že je v konflikte záujmu.

Avizoval, že podá podnet na inšpekciu Ministerstva vnútra (MV) SR, pretože podľa jeho slov na obvodnom oddelení polície v Trnave "neprechádzajú a sú zastavené, prerušené, odmietnuté" trestné stíhania voči Matovičovi.nára.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 05 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 00:01