StoryEditor

Pellegrini: Je to ťažšie, keď musíte byť iný, ale zároveň nechcete uraziť predchodcu

04.04.2019, 15:35
Autor:
klkl
Pellegrini zhodnotil aj situáciu, v akej do kresla premiéra zasadol. 

Premiér Peter Pellegrini v diskusii HNClubu zhodnotil svoj prvý rok vo funkcii. Stálo mu to za to? "Tiež sa to pýtam," odpovedal na úvod Pellegrni.

​Priznal, že mu to ubehlo veľmi rýchlo. "Ani som si neuvedomil, ako rýchlo vie rok prejsť," priznal premiér. Zhodnotil, že z funkcie vyplýva veľká zodpovednosť, lebo "ste de facto zodpovední aj za to, za čo nemôžete. Keď si minister nerobí svoju robotu tak, ako má, tak to skončí u mňa, tak tí ľudia prichádzajú demonštrovať pred náš úrad."

Pellegrini zhodnotil aj situáciu, v akej do kresla premiéra zasadol. "Niekto si myslí, že mi to dal ako keby dar. A ja neviem, kde na to prišli. Odovzdať niekomu stoličku premiéra, keď je 60-tisíc ľudí na námestí, keď je atmosféra je úplne vybičovaná, to nie je ako keď dostanete premiérsku stoličku po vyhratých voľbách a v eufórii si môžete skladať koalíciu a ste celí nadšení. Ale ja si nesťažujem, to nie je prvýkrát, keď som dostal funkciu za takýchto okolností," povedal otvorene premiér.

Podľa jeho slov sa do funkcie ministra školstva, predsedu parlamentu aj na čelo vlády dostal vždy v situácii, keď bolo treba niečo riešiť. "Vždy som musel po niekom nastúpiť, vždy som tomu musel dať taký nový ráz. Nie je to jednoduché, nastúpiť po nepriateľovi je podstatne ľahšie, ako keď nastupujete po svojom vlastnom," vysvetlil Pellegrini. 

"Musíte byť iný, nesmiete ale nejakým spôsobom uraziť svojho predchodcu," dodal.

Pellegrini otvorene priznal, že z jeho súčasnej pozície nie je úplne nadšený. "Nedostávam tie funkcie ako nejaký veľký dar. Ak si niekto myslí, že mi tým urobil obrovskú radosť a veľkú službu, tak sa veľmi mýli." Premiér zároveň dodal, že do každej funkcie sa snaží dať všetko bez ohľadu na to, ako sa k nej dostal. 

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:09