StoryEditor

Bugár má podozrenie, že niektorí koaliční poslanci chceli blokovať dohodu

04.04.2019, 11:07
Autor:
TASRTASR
Béla Bugár kritizuje to, že koalícia nezvolila ôsmich kandidátov, ale len šiestich.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár potvrdil, že koalícia bola dohodnutá na zvolení ôsmich kandidátov na ústavných sudcov. Prešli šiesti. Bugár má podozrenie, že niektorí koaliční poslanci dohodu nedodržali a chceli ju blokovať. Pokiaľ sa to potvrdí, Bugár bude výlučne za verejné hlasovanie.

"Včera došlo k dohode, že ôsmi kandidáti by mali dostať pozitívne hlasy. Aj na základe toho, ako som videl čísla a že dvaja neboli zvolení, mám podozrenie, že niektorí asi boli rozhodnutí blokovať voľbu kandidátov, a to potom vyvoláva minimálne vo mne nedôveru," uviedol Bugár.

Ak to je tak a vo štvrtok poslanci nezvolia spomínaných dvoch kandidátov, Bugár bude trvať pri ďalšom kole voľby na verejnom hlasovaní. "Lebo to je jediná istota," povedal Bugár.

Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko sa nebráni verejnej voľbe kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR. Povedal to novinárom s tým, že ešte bude vo štvrtok rokovať koaličná rada. Podvečer čaká poslancov opakovaná voľba.

"Nie som zástanca tajných vecí a povedal som, že nemám najmenší problém ukázať jasne a verejne, koho sme volili," povedal Danko. V stredajšej tajnej voľbe poslanci zvolili šiestich kandidátov. 

Šiestich kandidátov zvolili poslanci v stredu v tajnom hlasovaní. Keďže nevybrali potrebný počet kandidátov, vo štvrtok podvečer sa uskutoční opakovaná voľba. Postúpili do nej všetci nezvolení kandidáti.

Prezident Andrej Kiska uviedol, že si poslanci opäť nesplnili svoju úlohu, nezvolili 18 kandidátov. Svoje ďalšie kroky povie čoskoro. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) verí, že prezident čo najskôr sudcov vymenuje tak, aby bol Ústavný súd SR opäť funkčný.

01 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 04 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 05 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:12