StoryEditor

Pellegrini o Kiskovi: Program má od utorka do štvrtka. Neviem si predstaviť, ako to chce zvládať

03.04.2019, 12:09
Autor:
TASRTASR
Predseda vlády Peter Pellegrini poznamenal, že zaregistroval vyhlásenie Andreja Kisku, že založí politickú stranu.

Strana, ktorú založí prezident Andrej Kiska, môže zamiešať karty na politickom trhu. V stredu to pred rokovaním vlády uviedol minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd).

"Neviem, s kým ju založí a aká bude tá strana. Určite to zamieša karty nielen s nami, ale s každým," povedal Sólymos s tým, že Most-Híd si verí, že bude vedieť osloviť tých voličov, ktorí ho volili aj predtým.

​Podľa neho nie je na Slovensku zvyčajné, aby prezident vstupoval do straníckej politiky. "Kiska má politický potenciál, keďže bol prezidentom päť rokov. Musím však podotknúť, že funkcia prezidenta je diametrálne odlišná od toho, ako keď človek vstupuje do politického ringu ako predseda nejakej strany," poznamenal Sólymos.

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) poznamenal, že zaregistroval Kiskove vyhlásenie, že založí politickú stranu.

"Neviem si predstaviť, ako to pán prezident vzhľadom na svoj týždenný program, ktorý má od utorka do štvrtka a aj takým naviazaním sa na rodné mesto a rodinu, chce zvládať. Neviem, či si uvedomuje, že byť predsedom strany a nedajbože ešte aj premiérom je absolútna zmena života. Toto si musí pán prezident vo vnútri vysvetliť," povedal Pellegrini s tým, že podľa neho ide o dva odlišné svety, na aké bol Kiska doteraz zvyknutý. Podotkol, že nikomu však nebráni, aby si svoje sny a túžby plnil.

Každý má právo na svoje šťastie, reagoval na Kiskovu stranu predseda parlamentu a SNS Andrej Danko. "Vždy mu hovorím, že sa mu čudujem. Ide do ťažkého boja, je to iné, ako byť v prezidentskom paláci," povedal Danko.

"Rozhodol sa, má svoju predstavu. Dôležité je, aby mal transparentné financovanie, vnútorné demokratické mechanizmy, v názve aby nemal svoje meno," doplnil Danko.

Na založenie novej strany prezidentom Kiskom reagoval po rokovaní vlády aj minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). "Teším sa, že zas nová strana. Každý má právo založiť stranu," povedal minister.

Kiska v stredu vo videu na sociálnej sieti oznámil, že založí politickú stranu. "Slovensko chce zmenu. Tieto voľby sme vyhrali. Teraz musíme vyhrať parlamentné voľby. Preto založím politickú stranu. Chcem spojiť slušných a ochotných ľudí a zmeniť našu krajinu k lepšiemu," uviedol.

Ako dodal, prezident musí byť nadstranícky. Všetky ďalšie informácie preto predstaví až po skončení svojho mandátu 17. júna 2019.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:24