StoryEditor

Štefunko skončí na čele Progresívneho Slovenska, nahradiť ho chce Truban

02.04.2019, 08:30
Autor:
lmlm
O post šéfa hnutia sa bude na sneme uchádzať súčasný podpredseda Michal Truban.

Šéf Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko skončí vo svojej funkcii. Svoje rozhodnutie oficiálne oznámil na brífingu. O post šéfa hnutia sa bude uchádzať súčasný podpredseda Michal Truban.

Májový snem rozhodne

Dôvodom sú jeho zdravotné problémy. "Do volieb musí ísť človek ako líder, ktorý je zdravotne fit. Mám za sebou tri operácie mozgu a doteraz riešim ich dôsledky. Napriek tomu som naštartoval hnutie a dosiahli sme skvelé výsledky a je čas posunúť štafetu ďalej. Mám pocit, že som svoju úlohu a cieľ splnil. Z tohto dôvodu som sa rozhodol na budúcom sneme nekandidovať na post predsedu Progresívneho Slovenska," vyhlásil na brífingu Štefunko.  

Najbližší snem sa bude konať 8. mája v Bratislave. "Pôvodne mal byť snem v septembri, ale koaličná kríza a smer, kam sa uberá politika, si vyžaduje odpoveď ihneď," povedal Štefunko. Dodal, že progresívci sú pripravení spolupracovať s Andrejom Kiskom po založení strany. 

Reakcia Andreja Kisku

Kiska reagoval pár minút po skončení brífingu. Naznačil spoluprácu. "Ivana Štefunka poznám dlho ako čestného a férového človeka. Rozumiem jeho dôvodom, prečo končí v pozícii predsedu strany. Prajem mu veľa zdravia. Michala Trubana poznám ako schopného podnikateľa a odhodlaného človeka a teším sa na ďalšiu spoluprácu s ním. Verím, že zmeníme Slovensko v úzkej spolupráci k lepšiemu," napísal Kiska.

Truban chce napodobniť Valla či Čaputovú

Štefunko zakladal v roku 2016 Progresívne Slovensko spolu s Trubanom.

"Keď som videl, že dlhodobé a systémové zmeny sa nedajú robiť zvonku, tak som sa rozhodol vstúpiť do politiky a spoluzakladal som Progresívne Slovensko. Preto som sa aj na májovom sneme rozhodol kandidovať na post predsedu. Naša krajina môže byť super a teraz je ten čas, kedy môžeme o ňu zabojovať. Politika si žiada novú energiu a dokázal to aj Matúš Vallo a Zuzana Čaputová. Rovnaké úspechy by som veľmi rád spolu s Progresívnym Slovenskom zopakoval aj vo voľbách do Národnej rady," povedal Truban 

Jeho krok ukazuje, že Progresívne Slovensko nie je stranou jedného muža. Predsednícku stoličku opúšťa po úspešných prezidentských voľbách a odovzdá ju ďalšej kvalitnej líderke alebo lídrovi,“ reaguje pre denník N strana Spolu Miroslava Beblavého.

 

01 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 02 - Modified: 2024-04-12 09:29:50 - Feat.: - Title: Slovensko môže prísť o miliardy eur z Bruselu, varuje opozícia. Šimečka spomenul vlastizradu 03 - Modified: 2024-04-11 11:49:38 - Feat.: - Title: Progresívne Slovensko navrhuje zdieľanie dôchodkových práv a úpravu vymeriavacieho základu 04 - Modified: 2024-04-08 16:45:19 - Feat.: - Title: Vláda o rozvrate financií klame a namiesto konsolidácie ponúka chaos, myslí si Kišš z Progresívneho Slovenska 05 - Modified: 2024-04-08 14:51:22 - Feat.: - Title: PS presadzuje efektívny manažment medveďa, ktorý nebude ohrozovať ľudí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 09:56