StoryEditor

Matovič zverejnil časť esemesiek Šufliarskeho s Kočnerom. Spolu ich bolo 430

28.03.2019, 09:12
Autor:
TASRTASR
Igor Matovič začal brífing s tým, že včera večer dostal tri výhražné esemesky.

Prvý námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky si v priebehu pol roka vymenil 430 SMS správ s už vtedy obvineným Marianom K.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii to oznámil líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý sedem z nich aj zverejnil. Matovič sa k tomuto kroku uchýlil v presvedčení, že verejný záujem stojí nad ochranou súkromia a ľudia si zaslúžia vedieť, kto je hlavou dozoru zákonnosti trestných konaní na Slovensku. Zároveň avizoval, že časom bude zverejnená celá komunikácia.

Rozhovor v aute

Šufliarsky a Kočner sa podľa čiastočného prepisu SMS správ z druhej polovice roku 2017 bavili o voľbách, pocitoch a spomínal sa aj ich dlhý vzájomný rozhovor v aute.

HNtelevízia

​Matovič je presvedčený, že Kočner sa dostal za mreže nie vďaka, ale napriek vôli Šufliarskeho. "Objednávatelia vraždy Jána Kuciaka nie sú za mrežami vďaka Šufliarskemu a Jaromírovi Čižnárovi, ale napriek im," odkázal šéf OĽaNO a Čižnára vyzval, aby čím skôr Šufliarskeho odvolal, keďže o tejto komunikácii vie.

"Šufliarsky je človek, ktorý buď koná nadprácu v prospech niekoho, alebo tak, že nakoniec ľudia podozriví z ťažkých zločinov sa vyhnú trestu. Zabezpečí chod dejín na prokuratúre tak, že sa nepostavia pred súd. Je to škodná na piedestáli prokuratúry," podčiarkol.

Šufliarsky podľa Matoviča kryl Kočnera až do momentu vraždy Kuciaka a Martiny Kušnírovej, kedy cúvol. A keď to Kočner zistil, mal si v júni 2018 objednať Šufliarskeho vraždu z pomsty, vraví Matovič.

​Opozičný poslanec pripúšťa, že to bol možno jeden z jeho posledných brífingov v politike. "Včera večer som dostal tri SMS, ktoré ma dosť výrazne vyzývali k tomu, aby som komunikáciu medzi Šufliarskym a Marianom K. nezverejňoval. Píše sa v nich: Nerob to, existuje nahrávka tvojho rozhovoru s Kočnerom, pochová ťa to," citoval Matovič, ktorý z organizovania týchto správ podozrieva práve Šufliarskeho.

Stretnutie Matoviča s Kočnerom

Matovič priznal, že sa s ním stretol v roku 2010, keď mu Kočner zavolal, že má pre neho dôležitú informáciu o tom, čo naňho pripravuje Richard Sulík (SaS).

"Vtedy som o ňom veľa nevedel. Stretli sme sa, o Sulíkovi mi hovoril, že si vybavoval u vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku trestné stíhanie voči mne. Ja som sa poďakoval, o čom ďalej sme sa bavili, sám neviem. Ak to majú, nech to zverejnia. Moji voliči vyrieknu ortieľ," dodal Matovič.

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár vo štvrtok odkázal, že sa zaoberá komunikáciou svojho prvého námestníka Petra Šufliarskeho a obvineného Mariana K. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

S dozorovým prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry sa podľa jej slov Čižnár stretol v stredu (27. 3.), stretnutie pokračuje aj vo štvrtok. "Dozorový prokurátor ÚŠP verifikuje prostredníctvom šéfa vyšetrovacieho tímu, či komunikácia, ktorá sa nachádza v spise, je kompletná. Následne generálny prokurátor rozhodne. Teda nie je pravdou, že sa vecou nezaoberá," uviedla Predajňová.

Samotný Šufliarsky ku komunikácii s Marianom K. 20. marca povedal, že jeho vzťah k nemu nikdy nebol priateľský, nepriateľský, príbuzenský, finančný, či majetkový. Komunikácia bola podľa Šufliarskeho vždy iniciovaná Kočnerom, pričom z jeho strany išlo o slušnú reakciu.

"Predmetom komunikácie neboli žiadne trestné veci," zdôraznil námestník. Na aktuálne zverejnenie komunikácie bude reagovať ešte dopoludnia.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 03 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 04 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili 05 - Modified: 2024-03-20 16:00:00 - Feat.: - Title: Výroky kandidátov: Korčok hovoril o nevýhode voči Pellegrinimu, šéf parlamentu zas o tom, čím trpí Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 06:05