StoryEditor

Matovič zverejní správy medzi Kočnerom a Šufliarskym. Čižnárovi posiela odkaz

27.03.2019, 19:28
Autor:
lmlm
Šéf obyčajných ako dôvod zverejnenia uviedol, že generálny prokurátor Jaromír Čižnár podľa neho otáľa s tým, aby odvolal Šufliarskeho z funkcie.

Šéf OĽaNO Igor Matovič zvolal brífing na štvrtok 10.20 hod. (priamy prenos si môžete pozrieť TU), na ktorom zverejní prvú časť komunikácie medzi Marianom Kočnerom a námestníkom Generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. Matovič to oznámil v statuse na sociálnej sieti.

Karta sa obrátila, je čas sa začať baliť

Ako dôvod zverejnenia uviedol, že Generálny prokurátor podľa neho otáľa s tým, aby odvolal Šufliarskeho z funkcie.

"Verejný záujem stojí nad ochranou súkromia - ľudia si zaslúžia vedieť aká škodná je hlavou dozoru zákonnosti trestných konaní na Slovensku," píše Matovič.

Čižnárovi posiela jasnú výzvu. "Pán Čižnár, do 10:20 zajtrajšieho dňa môžete zachovať ešte akú takú vážnosť Generálnej prokuratúry. Do 10:20 máte čas škodú poslať do karantény a spustiť jej vyšetrovanie. Karta sa obrátila, je čas sa začať baliť," vyzýva šéf obyčajných.

Šufliarsky sa bránil

Na správy upozornil advokát Roman Kvasnica, ktorý zastupuje matku zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlaticu. Kvasnica si prečítal aj prepis rozhovoru medzi bývalým generálny prokurátorom Dobroslavom Trnkom a Kočnerom a komunikáciu medzi Kočnerom a námestníkom generálneho prokurátora Petrom Šufliarskym, ktoré mali byť zaistené pri vyšetrovaní.

Advokáta prekvapila dôvernosť vzťahu Kočnera a Šufliarskeho, ktorý bol podľa jeho slov mimoriadne priateľský. Informácie priniesol Denník N.

"Táto komunikácia je z obdobia, keď už boli verejne známe informácie o tom, akým agresívnym spôsobom pán Kočner rieši svoje problémy, keď sa vyhrážal usmrtením iným osobám,“ uviedol Kvasnica.

Šufliarsky tvrdí, že ku Kočnerovi a ich vzťahu sa sám proaktívne vyjadril v januári 2019 na tlačovej besede a následne v súvislosti s prípravou jeho vraždy aj pred vyšetrovateľom 5. marca.

Námestník opakuje, že jeho vzťah ku Kočnerovi "nikdy nebol priateľský, nepriateľský, príbuzenský, finančný, či majetkový." Zdôrazňuje, že komunikácia, ku ktorej sa vyjadril aj Kvasnica, bola vždy iniciovaná Kočnerom a on na ňu len slušne reagoval. "Predmetom komunikácie neboli žiadne trestné veci," dopĺňa.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 03 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 04 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 05 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 01:38