StoryEditor

Penta si zavolala Kuciaka, o pár minút neskôr sa mu vyhrážal Kočner. Finančná skupina súvislosť odmieta

27.03.2019, 17:39
Autor:
lmlm
Ľudia z finančnej skupiny chceli kauzu okolo mäsokombinátu Kuciakovi vysvetliť týždeň po zverejnení článku, preto si ho zavolali na stretnutie.

Ľudia z Penty si zavolali v roku 2017 na stretnutie Jána Kuciaka, aby s ním riešili článok ohľadne kauzy mäsokombinátu Mecom, ktorý patrí finančnej skupine. Informáciu prinieslo Investigatívne centrum Jána Kuciaka.

Stretnutie v Pente

Novinár písal o tejto kauze v auguste 2017. Penta mala podľa trestného oznámenia falošnými dokumentmi zabrániť konkurzu. Ľudia z finančnej skupiny chceli celú kauzu Kuciakovi vysvetliť týždeň po zverejnení článku.

​Tieto informácie vyplývajú z sms komunikácie Kuciaka, ktoré sa nachádzajú v uznesení o vznesení obvinenia. schôdzka v Digital Parku o 13. hodine. Ľudia z Penty novinárovi povedali, že ich niekto vydiera a neskôr všetko sami vysvetlia.

5.9.2017 sa uskutočnilo v sídle Penty v Digital Parku osobné stretnutie s Jánom Kuciakom, na ktorom sa zúčastnil Gabriel Tóth a Marián Slivovič, manažér zodpovedný za spoločnosť Mecom. Išlo o štandardné stretnutie medzi respondentmi a novinárom,” potvrdil hovorca Penty Martin Danko.

O 20 minút na to mal Kuciakovi podľa súkromnej správy volať Marian Kočner. V telefonáte sa mu vyhrážal, že bude hľadať špinu na jeho rodinu. Kuciak podal na Kočnera trestné oznámenie, ktoré však polícia neriešila.

Reakcia Penty

"Vylučujeme akúkoľvek súvislosť telefonátu Mariana Kočnera Kuciakovi s návštevou Jána Kuciaka v sídle Penty na tému kauzy Mecom. To, čo Ján Kuciak riešil ohľadom kauzy Mecom nemá žiadny súvis s agendou Mariana Kočnera. S Jánom Kuciakom ohľadom kauzy Mecom komunikoval hovorca Penty Gabriel Tóth a manažér Penty zodpovedný za Mecom Marián Slivovič. Išlo o úplne štandardnú komunikáciu medzi respondentom a novinárom. Z našej strany neboli žiadne výhrady voči tomu, ako Ján Kuciak o tejto kauze informoval. Skôr naopak, vnímali sme ho ako novinára, ktorý si držal odstup od dezinformácií, ktoré v tejto veci šírili páni Forisch a Žiaran, ktorí Mecom vydierali," píše sa v reakcii Penty, ktorú poslal PR špecialista spoločnosti Gabriel Tóth.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 21:38