StoryEditor

Pellegrini nateraz vylúčil predčasné voľby: Stále rokujeme, nerobil by som z toho drámu

26.03.2019, 12:07
Lídri vládnych strán v utorok na Koaličnej rade nehovorili o predčasných parlamentných voľbách.

Lídri vládnych strán v utorok na Koaličnej rade nehovorili o predčasných parlamentných voľbách.

Novinárom to povedal predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že takýto scenár nateraz vylučuje.

​"Predčasné voľby nebola téma. Stále rokujeme, je tam viacero vecí. Ukázali sme, že sme schopní rokovať. Zatiaľ by som z toho nerobil drámu," povedal Pellegrini tesne po skončení Koaličnej rady. Dodal, že spor s Andrejom Dankom neriešili. "Nemali sme čo riešiť," dodal premiér. Na otázku, či ho šéf SNS na Koaličnej rade

Po rokovaní sa nakrátko medzi novinármi zastavil aj šéf Smeru Robert Fico. "Dohodli sme sa na postupe pokial ide o otvorenie Národnej rady. Národná rada je kompletne funkčná a ideme schvalovať zákony," povedal Fico. 

Podľa informácií HN sú za predčasné voľby z koaličného trojlístka najmä národniari na čele s Andrejom Dankom. Podľa špičiek z SNS chcú v koalícii len presadzovať svoj program a preto si podľa nášho zdroja veľmi želajú predčasné voľby.

Napätá situácia medzi koaličnými partnermi vyústila až do koaličného rokovania, ktoré práve prebieha na pôde Národnej rady.

Okrem témy voľby kandidátov na ústavný súd je na pretrase aj kontroverzná dotácia z americkej pokladnice určená na opravu slovenských vojenských letísk.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 17:06