StoryEditor

Kiska reagoval na možnosť predčasných volieb

25.03.2019, 14:00
Autor:
TASRTASRlmlm
Prezident Andrej Kiska sa vyjadril aj k medializovaným správam o tom, že založí politickú stranu.

Pokiaľ by malo dochádzať k základnému zlyhávaniu vlády, určite aj ako prezident by som povedal, že predčasné voľby by boli prínosom.

Kiska: Očakávam, čo sa bude diať

Vyhlásil Andrej Kiska po stretnutí so šéfom NKÚ Karolom Mitríkom. Reagoval tak na vyjadrenia premiéra Petra Pellegrini či šéfa SNS Andreja Danka, ktorí pripustili možnosť predčasných parlamentných volieb.

​"Očakávam čo sa bude diať v najbližšom období. V utorok má zasadať koaličná rada. Problémy boli v rámci koalície, neboli malé, viedli sa diskusie aj o predčasných voľbách," povedal Kiska.

Prezident reagoval aj na medializované správy o tom, že založí politickú stranu. Konkrétne sa však nevyjadril. "Platí to, čo som povedal. Urobím všetko preto, aby nová vláda bola zložená zo schopných a čestných ludí. Teraz sa nebudem bližšie k tomu vyjadrovať po 15. júni dám presný obraz o tom, ako chcem svoj sľub naplniť," doplnil Kiska. 

Pellegrini nevylúčil predčasné voľby

Premiér Peter Pellegrini v piatok vyhlásil, že chce, aby jeho kabinet pracoval odborne a profesionálne, a pokiaľ to tak nebude, treba si podľa neho v koalícii povedať, ako ďalej.

Rád by doviedol Slovensko do riadnych parlamentných volieb, ale nevylúčil, že to nemusí vyjsť. "Pevne verím, že ešte máme čo ponúknuť a želal by som si voľby v marci 2020. Ale pre mňa je dôležitejšie poskytovať kvalitný a profesionálny výkon a slúžiť ľuďom. A ak sa to nebude dať, tak silou-mocou, len s cieľom zachovať si moc a funkciu, zostať až do marca 2020 vo vláde nie je to najlepšie pre Slovensko," povedal Pellegrini novinárom.

​Strana Andreja Danka návrh na predčasné voľby podporí, ak to premiér považuje za jediné riešenie.

"Predseda vlády nepochopiteľne podceňuje problematiku rokovaní o prítomnosti Ozbrojených síl USA na území Slovenska a chce v nich pokračovať. Nastáva tak podobná situácia, ako keď predseda vlády podceňoval aj Globálny pakt OSN a musel zasiahnuť na návrh SNS parlament," píšu vo vyhlásení národniari. 

 

01 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 02 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 04 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 05 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:33