StoryEditor

Prekvapila ma dôvernosť vzťahu prokurátora Šufliarskeho a Kočnera, tvrdí advokát Kvasnica

19.03.2019, 15:28
Autor:
mahomaho
Právny zástupca Roman Kvasnica sa oboznámil s komunikáciou medzi Kočnerom a námestníkom generálneho prokurátora Petrom Šufliarskym.

Advokát Roman Kvasnica, ktorý zastupuje matku zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlaticu sa oboznámil s uznesením o vznesení obvinenia voči Marianovi Kočnerovi v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. 

Kvasnica si prečítal aj prepis rozhovoru medzi bývalým generálny prokurátorom Dobroslavom Trnkom a Kočnerom a komunikáciu medzi Kočnerom a námestníkom generálneho prokurátora Petrom Šufliarskym, ktoré mali byť zaistené pri vyšetrovaní.

Mimoriadne priateľský vzťah

Advokáta prekvapila dôvernosť vzťahu Kočnera a Šufliarskeho, ktorý bol podľa jeho slov mimoriadne priateľský. Informácie priniesol Denník N.

"Táto komunikácia je z obdobia, keď už boli verejne známe informácie o tom, akým agresívnym spôsobom pán Kočner rieši svoje problémy, keď sa vyhrážal usmrtením iným osobám,“ uviedol Kvasnica.

Šufliarsky sa ku komunikácii s Kočnerom vyjadril v polovici januára tohto roka. "Nikdy som nekonal v prospech tejto osoby v žiadnej trestnej veci," zdôraznil.

Námestník generálneho prokurátora to vtedy uviedol v súvislosti s prípravou fyzickej likvidácie jeho osoby. V prípade mali vypočuť aj Kočnera.

"S touto osobou som nemal nikdy blízky vzťah, rodinný, priateľský, nepriateľský, majetkový a finančný," povedal na brífingu Šufliarsky.

Kočner ho oslovil telefonicky

Námestník generálneho prokurátora v tom čase uviedol, že sa stretol s Kočnerom na prokuratúre maximálne dvakrát, vždy v kancelárii vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, bez toho, aby predtým vedel, kto bude na stretnutí prítomný.

Podľa Šufliarskeho práve výsledky jeho práce, ktoré smerovali k väzobnému stíhaniu Kočnera, mohli byť motívom na jeho odstránenie.

Podozrenia z možnej likvidácie Šufliarskeho sú z letných mesiacov minulého roka. Kočner sa chcel ešte pred jeho obvinením s prokurátorom skontaktovať. Šufliarsky tvrdí, že nevie, prečo sa s ním chcel v minulosti stretnúť.

Kočner ho telefonicky oslovil, že "veci nie sú na telefón". Šufliarsky sa s ním nestretol, išlo o stručnú telefonickú komunikáciu. "Také veci ja nerobím," zdôraznil na brífingu v januári.

01 - Modified: 2023-10-25 15:48:43 - Feat.: - Title: Zomrel bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka 02 - Modified: 2023-04-06 11:29:56 - Feat.: - Title: Bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku obvinili zo zneužitia právomoci verejného činiteľa 03 - Modified: 2022-07-13 12:19:58 - Feat.: - Title: Súd rozhodol. Trestné stíhanie Dobroslava Trnku v kauze Gorila zastavil pre premlčanie 04 - Modified: 2022-07-13 13:05:28 - Feat.: - Title: Proces s Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila pokračuje prehrávaním nahrávok 05 - Modified: 2022-07-11 12:22:51 - Feat.: - Title: Proces s Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila pokračoval výsluchom znalcov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:51