HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Haščák chce vypovedať o správach s Kočnerom. Sám sa prihlásil vyšetrovateľovi

18.03.2019, 19:36
Autor:
klkl
Ešte minulý týždeň pri tom šéf Penty tvrdil, že vypovedať nemá dôvod.

Šéf Penty Jaroslav Haščák chce vypovedať o SMS správach, ktoré si vymieňal s Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Informuje o tom spravodajský portál televízie Joj. 

Práve Haščákovi sa mal Kočner pochváliť, že pracuje na odstránení nejakej osoby. 

Haščák sa sám iniciatívne prihlásil na polícii. "Môžem potvrdiť, že pán Hačšák v pondelok okolo poludnia kontaktoval z vlastnej iniciatívy vyšetrovateľa. Ponúkol svoju pripravenosť podať vysvetlenie k medializovaným sms správam, pokiaľ bude zo strany príslušných orgánov o takýto krok záujem," potvrdil pre Joj hovorca Penty Martin Danko. 

Minulý týždeň Haščák reagoval inak

Haščák pri tom ešte minulý týždeň poslal stanovisko, v ktorom tvrdí, že o žiadnych správach nevie. ​"Nikdy som s Mariánom Kočnerom nekomunikoval, a to ani len v náznakoch, na tému fyzickej likvidácie ktorejkoľvek osoby. Nemal som žiadnu vedomosť o tom, že by Marián Kočner pripravoval úkladnú vraždu a nikdy som ho z takýchto aktivít nepodozrieval. Zásadne odmietam spájanie mojej osoby s týmito skutočnosťami a ohradzujem sa voči dezinformáciám, ktoré sa v tomto kontexte objavujú," tvrdil Haščák v stanovisku.

Zároveň tvrdil, že autenticitu SMS správ nevie potvrdiť. "Vo svojich záznamoch som žiadnu takúto komunikáciu nenašiel. S Mariánom Kočnerom som mal sporadický vzťah, stretávali sme sa nepravidelne, niekoľkokrát do roka. Nikdy sme spolu nepodnikali."

Kočnera vnímal ako človeka, ktorý sa snaží získavať výhody a pozície z toho, že využíva informácie a svoju sieť kontaktov. 

"Bol známy aj tým, že často rôznym ľuďom na trhu posielal správy. Bol to spôsob, ktorým sa snažil udržiavať kontakt, ich obsah ale často býval bezvýznamný. Preto som takúto komunikáciu mal tendenciu ukončiť tým, že si to povieme, až keď sa najbližšie stretneme. Takto vnímam aj ten obsah, ktorý v týchto dňoch citujú médiá," pokračoval Haščák.

Nemal dôvod prihlásiť sa na polícii

Finančník vylúčil, že by sa komunikácia fyzickej likvidácie osôb, či príprav úkladnej vraždy, alebo páchania inej trestnej činnosti. Preto nevidí dôvod prihlásiť sa na polícii.

Keďže som s Mariánom Kočnerom takéto témy nikdy neriešil, nevidel som medzi tragickými udalosťami z februára a osobou Kočnera žiadnu spojitosť a nemal som žiadne informácie, či vedomosti, ktoré by mohli byť nápomocné orgánom činným v trestnom konaní," uzavrel Haščák minulotýždňové stanovisko.

Prokurátori  minulý týždeň vo štvrtok informovali, že Kočnera obvinili z vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej bola zavraždená aj jeho snúbenica Martina Kušnírová. Prokurátori zároveň pripomenuli, že obvinenie Kočnera bude mať dopady na dĺžku prípravného konania a na to, kedy budú vznesené obžaloby.

01 - Modified: 2024-04-02 13:00:15 - Feat.: - Title: Najbohatším Slovákom už nie je Chrenko. Forbes vydal rebríček svetových miliardárov 02 - Modified: 2024-03-19 15:46:27 - Feat.: - Title: Haščák je znovu obvinený v kauze Gorila. Má ísť o korupciu a založenie zločineckej skupiny 03 - Modified: 2024-03-01 12:03:10 - Feat.: - Title: Matovič neuspel na odvolacom súde v spore s Haščákom 04 - Modified: 2024-02-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Zurian ku kauze Gorila: pri výbere vyšetrovateľky som nezlyhal. To, že je obecná poslankyňa, nám zamlčala 05 - Modified: 2024-02-20 14:19:07 - Feat.: - Title: V kauze Gorila môže prísť k opätovnému vzneseniu obvinenia. Je to otázka týždňov, myslí si prokurátor
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:22