StoryEditor

Droba chystá pre Bratislavčanov revolúciu. Prezradil, aké plánuje dopravné projekty

18.03.2019, 23:00
Pozrite si rozhovor s bratislavským županom Jurajom Drobom v HNtelevízii.

Bratislavská integrovaná doprava sa bude tento rozširovať. Má prísť k prepojeniu viacerých spojov s trnavským krajom. O svojich plánoch hovoril v rozhovore v HNtelevízii bratislavský župan Juraj Droba.

Ten hovoril o mobilnej aplikácii, ktorú bude chcieť župa "spojazdniť" aj pre spoje z trnavského kraja.

Veľký problém v Bernolákove

Bývalý poslanec SaS sa v rozhovore venoval aj téme posilnenia vlakov smerom do Bratislavy, čo bolo veľkým projektom.

​Lenže nastala situácia, kedy na železničných priecestiach stoja autá a tvoria sa kolóny. "Najväčší problém je v obci Bernolákovo, tam sa vytvárajú niekedy až trojkilometrové kolóny, kvoli tomu že rampy sú pomaly viac dole ako hore. Tento problém v obciach bude pretrvávať dovtedy, kým neprestanú ľudia jazdiť autami, to je ale nereálna predstava. A druhá možnosť je vybudovať podjazdy a nadjazdy. Niekde to je možné, niekde to nie je možné, ale hlavne je to veľmi drahé," priznáva Droba.  

Droba tvrdí, že po skončení prázdnin sa teraz ukáže, aké zásadné boli dopravné obmedzenia v Bratislave, ktoré prebiehajú kvôli výstavbe obchvatu.

"Mám pocit, že pár ľudí už naozaj prestalo jazdiť autami, ktorí idu od Vrakune a ďalej. Buspruhy výrazne pomohli, sú svižné a dobré. Ked vidí vodič, ako vedľa neho autobus ide 50-kou a on stojí v zápche, tak si povie, možno že zajtra skúsi autobus," myslí si Droba.

Revolúcia v podobe druhého cyklomosta

Župan v rozhovore hovoril aj o ďalších plánoch, ktoré má s dopravou v Bratislavskom kraji. Prezradil, že pre jednu časť kraja chystá obrovskú revolúciu. Druhý cyklomost.

Cyklomost bude prepájať Marchegg s Vysokou pri Morave. Vytvorime 40 kilometrový okruh z Devínskej Novej Vsi do Vysokej pri Morave, Z Vysokej do Marcheggu, odtiaľ do Schlosshofu a naspäť do Devínskej," hovorí Droba.

Župan ďalej hovorí, že plánuje do rekonštrukcie ciest tento rok z vlastného rozpočtu investovať 6 miliónov eur.

Kraj má vyčlenených 6 miliónov eur. Ale napríklad v minulom roku sa nám podarilo získať ďalších sedem miliónov eur zo štátneho rozpočtu. Moje úsilie ako lobistu bude vyboxovať peniaze. Šesť miliónov je minimum, to sú naše vlastné peniaze, za to viem dať ruku do ohňa. Verím, že sa nám podarí presvedčiť premiéra a ministra dopravy, pretože chcem, aby ľudia jazdili na dobrých cestách."

Viac sa dozviete vo videu.

01 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 04 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 05 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 11:57