TASR/Dušan Hein
StoryEditor

Kočner mal pred vraždou Kuciaka komunikovať s Haščákom, že pracuje na odstránení muža

14.03.2019, 18:31
Autor:
mahomaho
Kočnera obvinili z vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej bola zavraždená aj jeho snúbenica Martina Kušnírová.

V uznesení o vznesení obvinenia voči Marianovi Kočnerovi v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice má byť aj komunikácia Kočnera s vplyvným slovenským podnikateľom.

Informáciu priniesla TV Markíza. Kočner mal podnikateľovi pár dní pred vraždou expresívne napísať, že pracuje na odstránení nejakého muža. Podľa Denníka N má ísť o sms správu šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi.

„Pýtal som sa pána Haščáka, vôbec netuší, o čo ide, a nevie si takúto komunikáciu s Kočnerom vôbec vybaviť,“ uviedol pre denník hovorca Penty Martin Danko.​

Mariana Kočnera obvinili z vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej bola zavraždená aj jeho snúbenica Martina Kušnírová. Na tlačovej konferencii o tom dnes informovali dozorujúci prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry. HN o tom informovali ako prvé.

​​"Osobitne zdôrazňujem, že uznesenie o obvinení bolo vznesené na základe objektívnych dôkazov a nie na základe informácií médií či verejného tlaku," povedal prokurátor. Kočnera obvinili 8. marca, informovaný bol o tom dnes.

Prokurátori zároveň pripomenuli, že obvinenie Kočnera bude mať dopady na dĺžku prípravného konania a na to, kedy budú vznesené obžaloby.

​Generálny prokurátor Jaromír Čižnár minulý mesiac avizoval, že by sa to malo udiať začiatkom leta. "Vyšetrovanie sa predĺži pravdepodobne o pol roka," povedal dnes jeden z dozorujúcich prokurátorov.

V súvislosti s vyšetrovaním vraždy sa podľa prokurátorov prišlo aj na ďalšie možné trestné činy, ktoré sú vedené samostatne. Je tak aj v prípade Mariana Kočnera, kde ide o ekonomickú trestnú činnosť. "Venuje sa tomu zvýšená pozornosť," dodal prokurátor. 

Prokurátor sa nechcel vyjadriť k vzťahu Kočnera a Zsuzsovej. Je to podľa neho predmetom vyšetrovania. "Mohlo by dôjsť k zverejneniu informácií, ktoré zatiaľ musia zostať v neverejnom režime." Prokurátori rovnako nechceli špecifikovať pozíciu Petra Tótha a vplyv jeho svedectva na vznesenie obvinenia voči Kočnerovi. 

01 - Modified: 2023-02-09 11:45:57 - Feat.: - Title: Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov pokračuje výsluchmi svedkov 02 - Modified: 2022-10-24 07:41:12 - Feat.: - Title: Na súde v Pezinku pokračuje proces v kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov 03 - Modified: 2022-09-19 10:57:28 - Feat.: - Title: Svedka Petra Tótha predviedli na súd v Pezinku, odmietol vypovedať 04 - Modified: 2022-09-19 08:07:31 - Feat.: - Title: Po dvoch mesiacoch pokračuje proces v kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov 05 - Modified: 2022-09-18 08:28:00 - Feat.: - Title: V pondelok má po dvojmesačnej pauze pokračovať proces v kauze Kuciak
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 00:08