StoryEditor

Zsuzsová vypovedala na NAKA v prípade vraždy exprimátora Hurbanova, cíti sa byť nevinná

13.03.2019, 16:01
Autor:
TASRTASR
Alena Zsuzsová podľa obhajcu odmietla akúkoľvek účasť na vraždách.

Viac ako šesť hodín vypovedala v stredu na NAKA v Nitre Alena Zsuzsová, ktorá je obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Ako informoval jej obhajca Štefan Neszméry, Zsuzsová vypovedala k prípadu vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, v ktorom takisto figuruje ako obvinená.

Podľa obhajcu odmietla akúkoľvek účasť na vraždách a vinu a nemá žiadnu vedomosť o tom, kto si ich objednal. „Cíti sa byť nevinná a aj tvrdí, že je nevinná a nech o tom rozhodne súd. Zatiaľ platí prezumpcia neviny a žiadame verejnosť aj novinárov, aby sa držali tohto princípu,“ zdôraznil Neszméry, ktorý sa doteraz k prípadu nevyjadroval.

„My sme sa nechceli vyjadrovať médiám, pretože máme určitú taktiku obhajoby a jednou z nich je aj vyjadrovanie sa do médií. Blížilo sa výročie vraždy Jána Kuciaka a my sme nechceli prilievať olej do ohňa, aby sa nehovorilo, že sa vyviňuje,“ vysvetlil.

Obhajca Aleny Zsuzsovej zároveň uviedol, že jeho klientka pozná z obvinených vo vražde Jána Kuciaka iba Zoltána Andruskóa, pričom sa s Tomášom Szabóm ani s Miroslavom Marčekom nikdy nestretla a nevidela.

„Každopádne odmietame akékoľvek vyjadrenia, ktoré má pán Zoltán A., a tvrdíme, že je to vyjadrovanie kajúcneho páchateľa. Je to jeho právo, naše právo je v tom, že my to odmietame a popierame akúkoľvek účasť na akomkoľvek skutku, ktorý nám je kladený za vinu. Zatiaľ sa bavíme o dvoch skutkoch, o prípade vraždy pána Kuciaka a pána Basternáka. Nepýtajte sa ma na možnosť vraždy pána Žilinku, Lipšica...“ skonštatoval Neszméry.

Podľa obhajcu Zsuzsová netuší, prečo ju Andruskó označil za objednávateľku vraždy. „Označil viacerých páchateľov, jedným z nich je moja klientka. Nevie pochopiť prečo, pretože boli blízki priatelia, pomáhali si, navštevovali sa, takže to nevie pochopiť. Chcem ešte povedať, že deň predtým mala informáciu o tom, že zadržali Zoltána A. Ak by mala spojitosť s tým prípadom, tak prečo neutiekla. Dostala SMS správu od účtovníčky pána Zoltána A., že zadržali Zola. Od začiatku predpokladali, že ide o jeho ekonomickú trestnú činnosť, takže si moja klientka normálne vybavovala svoje bežné každodenné veci,“ dodal Neszméry.

01 - Modified: 2022-05-03 14:24:45 - Feat.: - Title: Vraždy prokurátorov: Palermo v Piešťanoch, samopal vraj kúpili na benzínke 02 - Modified: 2022-02-28 11:45:21 - Feat.: - Title: Alena Zsuzsová odchádza z pojednávania 03 - Modified: 2022-02-28 07:25:27 - Feat.: - Title: Vražda Kuciaka: Na súd privážajú obvinených 04 - Modified: 2022-03-01 08:30:26 - Feat.: - Title: Vražda Jána Kuciaka: Kočner so Zsuzsovou namietajú sudkyňu, ktorá poslala do basy aj Kováčika 05 - Modified: 2022-02-27 08:15:52 - Feat.: - Title: Kočner a Zsuzsová sa znova postavia pred súd. Opätovne sa začne proces v kauze Kuciakovej vraždy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:29