StoryEditor

Matečná sa rozhodla nevymenovať nového šéfa lesov v Tatrách. Výberové konanie zopakuje

13.03.2019, 09:04
Autor:
klklTASRTASR
Matečná reagovala na kritiku verejnosti a nového šéfa TANAPu sa rozhodla nevymenovať.

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nom. SNS) sa rozhodla nevymenovať nového šéfa Štátnych lesov TANAPu, ktorý vzišiel z výberového konania. 

Mal sa ním stať developer Rastislav Hutta. Jeho výber na pozíciu pobúrila širokú verejnosť aj ochranárov. Hutta je poľovník, svojimi úspechmi sa chválil aj na sociálnych sieťach, čo sa nepáčilo ľuďom, ktorí svoje rozhorčenie vo veľkom prejavovali na sociálnych sieťach. Ochranári sa zas obávali, že Hutta by ako šéf lesov TANAPu vychádzal v ústrety developerom z Tatry Mountain Resort. 

​Matečná sa napokon rozhodla Huttu nevymenovať. "Toho pána, nebudem ho menovať, do funkcie šéfa štátnych lesov nevymenujem," povedala pred rokovaním vlády.

Ministerka sa vyjadrila aj k výberovému konaniu, ktoré prebiehalo len počas dvoch týždňov. "Je pre mňa nepochopiteľné, že sa na takúto pozíciu prihlásili len dvaja uchádzači," dodala Matečná.

Rezort teraz na pozíciu šéfa lesov TANAPu vypíše nové výberové konanie. Táto téma je pre mňa uzatvorená a toto výberové konanie sa zopakuje. 

Výberového konania na obsadzovanú funkciu riaditeľa príspevkovej organizácie Štátne lesy Tatranského národného parku Tatranská Lomnica sa z dvoch prihlásených zúčastnil jeden uchádzač Rastislav Hutta.

Výberová komisia podľa informácií uverejnených na webovej stránke ministerstva pôdohospodárstva v rámci osobného pohovoru s uchádzačom overovala jeho odborné znalosti, manažérske schopnosti a všeobecný prehľad. Na základe toho komisia navrhla Huttu vymenovať za riaditeľa organizácie. 

01 - Modified: 2024-02-06 11:01:46 - Feat.: - Title: "Politická trafika." KDH aj PS kritizujú menovanie Matečnej za štátnu tajomníčku envirorezortu 02 - Modified: 2024-02-06 09:53:35 - Feat.: - Title: Exministerka Matečná je novou štátnou tajomníčkou envirorezortu. Nie som vyšetrovací orgán, reaguje Taraba 03 - Modified: 2023-10-08 09:43:26 - Feat.: - Title: Konsolidačné opatrenia vlády v oblasti DPH by spôsobili zdražovanie, tvrdí Matečná 04 - Modified: 2023-07-27 08:31:15 - Feat.: - Title: Tempo sceľovania pozemkov bráni budovaniu vodozádržných opatrení, tvrdí Matečná 05 - Modified: 2023-04-18 05:29:17 - Feat.: - Title: Kožuch je v rozpore s Matečnou a Dankom. Svedkovia opísali, ako mali oligarchovia profitovať z polície
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 06:53