StoryEditor

Pellegrini sa ostro ohradil voči Kiskovi: Nech neútočí na Šefčoviča, ale radšej vysvetľuje daňové podvody

07.03.2019, 09:55
Autor:
lmlm
Pellegrini vo vyhlásení prezidentovi odkázal, aby neútočil na jedného z najlepších slovenských diplomatov.

Premiér Peter Pellegrini sa na Úrade vlády ostro ohradil voči prezidentovi Andrejovi Kiskovi a jeho výrokom na adresu Maroša Šefčoviča.

Kiska v stredu povedal, že Šefčovič úplne preberá maniere strany, ktorá mu platí prezidentskú kampaň a dodal, že eurokomisár šíri fikciu o budúcej prezidentskej milosti pre jeho osobu či iných politikov.

"Nech radšej vysvetľuje svoje kauzy"

​Pellegrini vo vyhlásení prezidentovi odkázal, aby neútočil na jedného z najlepších slovenských diplomatov a stále ešte viceprezidenta Európskej komisie. "Nech sa radšej venuje vysvetľovaniu svojich daňových podvodov," povedal Pellegrini a pokračoval v kritike:

"Úspechy sa dosahujú ťažšie pokiaľ pracujete tri dni v týždni, ono sa toho veľa od utorka do štvrtka stihnúť nedá," kritizoval Pellegrini Kisku.

​Podľa premiéra prezident tam, kde mohol, vždy prilial olej do ohňa.

"Reagujem preto, lebo som mal možnosť vzhliadnuť video. Kde arogantne a nedôstojne sediac na stole, kde sa prijímajú vzácne zahraničné návštevy, dehonestuje Šefčoviča a kde sa mu nepriamo vyhráža, aby si dával pozor na svoju diplomatickú kariéru. Toto považujem za neprípustné."

Pellegrini zdôraznil, že Šefčovič na rozdiel od Kisku vždy dôstojne reprezentoval záujmy Slovenska. "Stál pri všetkých procesoch, ktoré urobili zo Slovenska úspešnú krajinu. Šefčovič na rozdiel od Kisku nikdy neohováral Slovensko," tvrdí premiér.

Odkaz Kiskovi

​Súčasného prezidentského kandidáta kritizoval nielen Kiska, ale aj jeho hovorca Roman Krpelan, ktorý narážal na to, že Šefčovič pôsobí dlhé roky v Bruseli.

"Ako predseda vlády sa ostro ohradzujem, aby z prezidentského paláca nielen prezident, ale aj jeho kolegovia odkazovali vety typu - Brusel je bavlnka, toto je Slovensko, Welcome home."

Od Kisku by očakával, keby sa vyjadril k prezidentským kandidátom, ktorí negujú hodnoty a tradície, na ktorých stojí naša minulosť.

"Keby sa vyjadril ku kandidátom, ktorí potierajú zverstvá druhej svetovej vojny, ktorí si z kandidatúry na prezidenta robia srandu a berú to ako humor a ktorí vážnym spôsobom môžu ohroziť demokratické smerovanie našej krajiny. Tam by som očakával zásadné vyjadrenia prezidenta Slovenskej republiky," uzavrel Pellegrini.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 20:45