StoryEditor

Pellegrini vyriešil meškanie tunela Višňové tým, že situáciu ešte zhoršil, tvrdí SaS

01.03.2019, 14:27
Autor:
TASRTASR
Najrýchlejšia a najlacnejšia cesta k dostavbe tunela Višňové vedie podľa SaS cez pochopenie príčin meškania a ich následné odstránenie, nie cez súdne spory.

Vláda Petra Pellegriniho (Smer-SD) a on osobne vyriešili meškanie tunela Višňové tým, že celú situáciu ešte zhoršil. Tvrdí to v stanovisku opozičná strana SaS s tým, že cesta k dostavbe tohto diaľničného úseku nevedie cez súdne spory, ale cez pochopenie príčin meškania a ich následné odstránenie.

SaS kritizuje Pellegriniho

Namiesto stavbárskych prác v súčasnosti podľa poslanca za SaS Miroslava Ivana pracujú advokáti na príprave sporu, v ktorom medzi taliansko-slovenským konzorciom Salini Impregilo a Dúha a Slovenskou republikou pôjde o milióny.

​"Bol to premiér Peter Pellegrini, ktorý bez znalosti detailných príčin meškania urážlivými slovami vyháňal konzorcium zo stavby. A bola to Národná diaľničná spoločnosť (NDS), ktorá problémy neriešila v čase, keď vznikali," myslí si Ivan.

Liberáli podotkli, že tunel Višňové sa začal stavať v roku 1998. "Odvtedy prešlo 20 rokov a krajina je bez dôležitého tunela, ktorý by pomohol doprave, bezpečnosti i životnému prostrediu. Dôrazne žiadame premiéra Pellegriniho a ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd), aby konečne začali s konzorciom seriózne rokovať," zdôraznila podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

Materiál ide na vládu

Najrýchlejšia a najlacnejšia cesta k dostavbe tunela Višňové vedie podľa SaS cez pochopenie príčin meškania a ich následné odstránenie, nie cez súdne spory.
NDS podľa odboru komunikácie Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR eviduje, že zhotoviteľ znížil kapacity na tejto stavbe, ale do dnešného dňa zo stavby neodišiel.

Rezort zopakoval, že na riešení vzniknutého stavu sa pracuje a bude predložené na rokovanie vlády. "Pripravuje sa také riešenie vzniknutej situácie na tejto stavbe, ktoré bude minimalizovať finančné straty spoločnosti, minimalizovať predĺženie lehoty výstavby, ako aj zabezpečí úhradu za vykonané práce podzhotoviteľom. Detaily tohto riešenia zverejníme po prijatí definitívneho rozhodnutia vládou," opísalo ministerstvo.

Rezort dopravy predloží na rokovanie vlády materiál o riešení úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala budúci týždeň. Riešenie situácie na tomto úseku stavby odobrila aj Európska únia (EÚ). Uviedol to v stredu (27. 2.) pred rokovaním vlády minister dopravy s tým, že k podrobnostiam sa zatiaľ vyjadrovať nemôže.

01 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 02 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 04 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 05 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 18:23