StoryEditor

Matku zavraždenej Martiny Kušnírovej nepustili na oslavy MDŽ. Ficovi chcela vrátiť kvety

28.02.2019, 16:42
Autor:
redred
Kušnírová priniesla štyri ruže, dve pre Martinu a dve pre Jána Kuciaka, napokon ich však nechala pri dverách.

Matku zavraždenej Martiny Kušnírovej, Zlaticu, nepustili na oslavy MDŽ, ktoré organizuje strana Smer. Kušnírová chcela vrátiť Ficovi kyticu, ktorú od šéfa Smeru dostala pred dvomi rokmi takisto pri oslavách MDŽ. Ochranka ju však nepustila dnu. Informáciu priniesol Denník N.

Kušnírová priniesla štyri ruže, dve pre Martinu a dve pre Jána Kuciaka, napokon ich však nechala pri dverách, ďalší ľudia sa však bez problémov dostali dnu. Podľa denníka jej ľudia  pred vchodom dohovárali, brali to ako provkáciu z jej strany. Zlatica Kušnírová sa pýtala, či ona nie je matka.

"Musela som to urobiť pre Martinku a Janka. Musela som mu podať ruku a vrátiť kvety, ktoré mi dal pred rokmi v Sabinove. Chcela som mu do očí povedať, že nechcem krvou skropené kvety a to, že je rozdiel mať špinavé ruky od roboty, a od krvi," povedal pre Denník N Kušnírová.

Celá situácia pripomenula udalosť spred 20 rokov, kedy matka zavraždeného Róberta Remiáša priniesla kyticu z hrobu svojho syna Vladimírovi Mečiarovi a udrela ho s ňou.

K incidentu sa vyjadrila aj strana Smer. "Pani Z. Kušnírovej neodopierame nárok na všetky prejavy emócií a smútku. Stratila najcennejšie, čo mala a chápeme, v akej ťažkej situácií sa po smrti dcéry a budúceho zaťa ocitla. Principiálne však odmietame, aby bola táto tragická udalosť pod taktovkou hyenistických médií hrubo zneužívaná na politický boj proti strane SMER – SD. Dôrazne sa ohradzujeme voči takýmto praktikám a odmietame akékoľvek spájanie vraždy novinára a jeho snúbenice so stranou SMER – SD," uviedol vo vyhlásení hovorca strany Ján Mažgút. 

01 - Modified: 2024-03-08 12:45:35 - Feat.: - Title: Z MDŽ sa stala len ritualizovaná oslava bez obsahu, pripomína mi to normalizáciu, hovorí sociologička 02 - Modified: 2024-03-08 12:00:49 - Feat.: - Title: KVÍZ Otestujte sa, čo viete o sviatku MDŽ. Máte prehľad? 03 - Modified: 2023-11-05 14:05:41 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejšia krajina pre novinárov: Na Filipínach počas vysielania zastrelili rozhlasového moderátora 04 - Modified: 2023-05-22 13:37:58 - Feat.: - Title: Advokát Kubina: Hlavný problém rozsudku je už v prvej vete. Čakali, že Zsuzsová pošle Kočnerovi faktúru? 05 - Modified: 2023-05-19 16:07:41 - Feat.: - Title: Rodiny zavraždeného novinára a jeho snúbenice nerozumejú verdiktu súdu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 10:39