TASR; Koláž: HN
StoryEditor

Ficovi neprekáža fotenie Madeja zo Smeru s Vadalom. Zopakoval, že sa s ním nepozná

24.02.2019, 10:57
Autor:
tbatbaTASRTASR
Robert Fico tvrdí, že s Antoninom Vadalom netelefonoval.

Predseda Smeru-SD Robert Fico naďalej trvá na tom, že nepozná Antonina Vadalu a tvrdí, že s ním ani netelefonoval. Zopakoval, že mu to potvrdili v Taliansku.

"Pána Vadalu nepoznám," vyhlásil Fico v diskusii televízie TA3 V politike. Informácia o telefonáte bola podľa Fica zneužitá. V televízii ukázal komunikáciu medzi slovenským ministerstvom zahraničia a slovenským veľvyslanectvom v Ríme, ktoré má podľa neho dokazovať, že neexistuje odposluch, na ktorom je jeho a Vadalov hlas.

Fotka Madeja s Vadalom

Fico zároveň povedal, že mu neprekáža, že sa člen Smeru a predseda Ústavnoprávneho výboru Robert Madej fotil s Vadalom.

Internet v minulosti obletela fotografia Vadalu s poslancom Smeru a šéfom Ústavnoprávneho výboru Róbertom Madejom. Na snímke sa s úsmevmi, kamarátsky držia okolo pliec a zdvíhajú palce.

Madej, ktorý v minulosti zastupoval firmu Prodest, kde bol Vadala konateľom, však tvrdí, že s Talianom neudržiava žiadne kontakty a že ide o starú fotografiu.

Vraždu novinára odsúdil

Expremiér zároveň opätovne odmietol spájanie Smeru-SD s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Po vražde boli na stole aj predčasné voľby, ale tie podľa Fica nemali zmysel, lebo by nastal chaos, keďže neexistuje alternatíva voči súčasnej vládnej koalícii.

Vraždu novinára odsúdil, verí, že budú potrestaní páchatelia aj objednávateľ. Fico sa zastal ľudí, ktorí v čase vraždy pracovali na úrade vlády a odišli pre podozrenia z prepojenia na kalábrijskú mafiu. "Nikto z týchto ľudí nespáchal žiadny trestný čin a mali príslušné bezpečnostné previerky," vyhlásil.

Fico opakovane kritizoval prezidenta SR Andreja Kisku, hovoril o ňom, že je daňový podvodník a klame. Odmietol Kiskove obvinenia, že zneužil políciu a prokuratúru pri obviňovaní konateľa spoločnosti KTAG.

Odmieta tiež Kiskove tvrdenia, že mu mal odkázať, že vojna s ním skončí, ak ho vymenuje za predsedu ústavného súdu. Podľa Fica je to klamstvo.

Pozrite si rozhovor s politologičkou, ktorá hodnotí aj kroky Fica

01 - Modified: 2024-04-24 09:47:57 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 02 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 03 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 04 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 13:04