StoryEditor

Pellegrini poprel rozkol v Smere: Vzťahy s Ficom sú rovnaké ako pred rokom, do očí mi žiadne expresívne výrazy nepovedal

23.02.2019, 12:13
Autor:
TASRTASRmahomaho
Peter Pellegrini hovorí, že Smer je strana, kde si vedia povedať aj rozdielne názory.

Predseda vlády Peter Pellegrini hovorí, že v Smere vládne otvorená diskusia a popiera, že by vo vnútri strany dochádzalo k rozkolu. Povedal to v relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy. 

"Sme strana, ktorá si vie povedať aj rozdielne názory. Neznamená to však, že by dochádzalo k nejakému pnutiu alebo rozkolu," uviedol Pellegrini.

Vzťah s predsedom Smeru Robertom Ficom je podľa Pellegriniho rovnaký ako pred rokom. "Aj dnes sme mali pár veľmi konštruktívnych telefonátov." 

Pellegrini sa vyjadril aj k údajným expresívnym výrazom, ktoré mu mal po voľbe ústavných sudcov povedať Fico. "Mne predseda takéto výrazy priamo do očí nikdy neadresoval," hovorí predseda vlády.  

Po voľbe ústavných sudcoch premiér kritizoval poslancov svojej strany za to, že nehlasovali. "Ja som vyjadril svoj názor, ktorý som presadzoval aj na vedení strany, rozhodnutie poslancov rešpektujem. Nech mi je odpustené, že som si dovolil vyjadriť svoj názor. Svojim kolegom to znovu ozrejmím, prečo si to tak myslím," dodal premiér.

​K údajnému telefonátu Fica s Vadalom uviedol, že o tom hovoril s Ficom. "Videl som potvrdenie, že talianska prokuratúra nedisponuje takouto informáciou," uviedol Pellegrini.

Pokiaľ existuje dôkaz, mali by ho novinári podľa premiéra ukázať, aj keď nepovedia zdroj. "Nech sa ukáže pravda," podotkol. Viac sa k telefonátu vyjadrovať nechcel. "K telefonátu spred siedmich rokov, o ktorom mám vedieť iba z novín, sa ja vyjadrovať nebudem," poznamenal.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 20:22