StoryEditor

Fico reagoval na Kisku: Vždy niečo vyvedie a hodí to na niekoho iného

22.02.2019, 14:30
Autor:
TASRTASRmahomaho
Šéf Smeru Robert Fico vo vyhlásení odmietol prezidentove obvinenia.

Predseda Smeru-SD Robert Fico odmieta obvinenia prezidenta SR Andreja Kisku z vydierania. Tvrdí, že ani netušil, že bude vznesené obvinenie voči konateľovi spoločnosti KTAG. Kisku na tlačovej konferencii expremiér označil za podvodníka a klamára.

Vyzývať prezidenta na odstúpenie už podľa Ficových slov nemá význam, keďže o mesiac budú voľby. Opätovne Kiskovi vyčítal aj lety do Popradu či to, že nebol medzinárodne akceptovaný.

​Kiska v piatok vyhlásil, že trestné stíhanie konateľa spoločnosti KTAG je Ficovou pomstou za to, že mu Kiska odkázal, že ho nevymenuje za predsedu ústavného súdu, a teda mu odmietol politický dôchodok na ústavnom súde.

"Obviniť predsedu najsilnejšej strany, že má na špagátiku políciu, to je silná káva. Očakávam od orgánov činných v trestnom konaní, že sa k tomuto obvineniu vyjadria, pretože neexistuje o tom žiadny dôkaz. Ak sa prezident cítil poškodený, mal podať podnet na orgány činné v trestnom konaní," hovorí Fico.

"Chápem, že časť verejnosti je frustrovaná, keď zistila, kto je na čele štátu. Prezidentské voľby v roku 2014 neboli čisté ani férové. Kiska písomne potvrdil, že celú kampaň si hradil z vlastných prostriedkov, náklady mu však hradila firma KTAG. Tak ako dlho Kiska financoval svoje podnikanie z úrokov chudobných, tak v roku 2014 chcel, aby sa mu títo ľudia zložili na volebnú kampaň," dodáva predseda Smeru.

Fico vyhlásil, že prezident sa pri svojej kauze vyhovára a obviňuje iných. "On vždy niečo vyvedie a vždy to hodí na niekoho iného," reagoval expremiér.

​V prípade daňových káuz spájaných s prezidentom Andrejom Kiskom obvinili konateľa firmy KTAG Eduarda Kučkovského

Stíhanie sa má týkať neoprávnenej vratky DPH vo výške 146 000 eur, ktorú si KTAG vypýtala od štátu. KTAG platila Kiskovi prezidentskú kampaň a sumu si potom dala do nákladov. Daňový úrad to však neuznal. V minulosti bol na poste konateľa firmy i sám prezident. Kým zastáva svoj úrad, nie je ho možné obviniť.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:14