TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Protestujúci farmári na hodinu zablokovali dopravu v Bratislave, sú nespokojní po stretnutí s členmi vlády

20.02.2019, 13:57
Autor:
mahomaho
Farmári na traktoroch dnes popoludní približne na hodinu zablokovali dopravu na Moste SNP a viacerých miestach v centre hlavného mesta.

Nespokojní farmári zablokovali dopravu v Bratislave 16:23 Nech sa zodvihnú a idú rýchlo domov, odkázal farmárom Danko Podľa predsedu parlamentu Andreja Danka nemajú farmári protestovať v uliciach Bratislavy. "Ja ich prosím, aby nerobili z Bratislavy miesto, kde si budú presadzovať svoje veci, ktorým nerozumejú," odkázal im na brífingu. Šéf SNS tvrdí, že protestujúci farmári deklarujú, že zastupujú malých farmárov, čo podľa neho nie je pravda. "S malými farmármi nemajú nič," povedal Danko a dodal, že farmári prišli na traktoroch za 200-tisíc eur. "Nech sa zodvihnú a nech veľmi rýchlo idú domov," dodal ostro predseda parlamentu. 16:15 Protest farmárov trval približne hodinu. Najvýraznejšia blokáda bola na Staromestskej ulici vedúcej na Most SNP. 

Zdroj: TASR/Pavol Zachar
16:10 Matečná spochybňuje legitimitu kohokoľvek, kto má opačný názor, tvrdia sulíkovci Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná je povinná zaoberať sa problémami farmárov a pomôcť im. Vo svojom stanovisku to uviedla opozičná strana Sloboda a Solidarita.  Sulíkovci podporujú "všetkých slušných farmárov, ktorí bojujú za správnu vec a za dôstojnejšie podmienky."  Matečná podľa liberálov "arogantne útočí na všetky strany a spochybňuje legitimitu kohokoľvek, kto má opačný názor ako ona.“  16:00 Farmári ukončili blokádu Farmári ukončili blokádu a v týchto chvíľach by sa mali presúvať na Tyršovo nábrežie. 15:52 Premávka električiek je pomaly obnovovaná Po 15. hodine je premávka električiek na Štúrovej, Nám. SNP a Špitálskej pomaly obnovovaná.  Po 15:30 sa premávka autobusov na Staromestskej ulici obnovila, do návratu spojov na svoje grafikony treba naďalej počítať s nepravidelnou premávkou na dotknutých linkách. S výrazne obmedzenou premávkou (alebo úplne prerušenou) a zmenenými trasami treba počítať na linkách 31, 39, 59, 80, 83, 84, 93, 94, 184. 15:49 Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov hovorí, že po skončení blokády by chceli farmári pokračovať na Tyršovo nábrežie v bratislavskej Petržalke, kam prišli v utorok napoludnie na poľnohospodárskych strojoch a kde majú centrum protestu. "Vláda bagatelizovala naše pripomienky," povedal krátko na margo rokovania na Úrade vlády SR. 15:45 Aktuálna dopravná situácia v Bratislave.
Zdroj: Waze
15:39 Mnohé požiadavky sú už vyriešené, hovorí Pellegrini Predseda vlády Peter Pellegrini po rokovaní vlády uviedol, že mnohé z požiadaviek nespokojných farmárov, ktorí prišli na poľnohospodárskych strojoch do Bratislavy, sú už dávno vyriešené.  Rokovanie s farmármi označil premiér za konštruktívne. 15:37 Výrazné zdržanie v celom centre 15:35
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
15:30
Zdroj: HN/Pavol Funtál
Zdroj: HN/Pavol Funtál
15:27 Konflikt s Matečnou Predstavitelia nespokojných poľnohospodárov dnes oznámili, že zvažujú trestné oznámenie na ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú, ktorá uviedla, že niektorí farmári sú napojení na kriminálne prostredie a nemali by chodiť na vládu. 15:26 Centrum je upchaté Blokádu dopravy farmármi aktuálne pociťuje najmä centrum Bratislavy, kde sú komunikácie upchaté najviac. 15:23 Farmári boli nespokojní po stretnutí s premiérom ​Poľnohospodári, ktorí prišli do Bratislavy upozorniť na podmienky v agrosektore, sa dnes stretli s premiérom Petrom Pellegrinim. Delegácia farmárov odchádzala zo stretnutia s členmi vlády sklamaná. "Bohužiaľ, odchádzame zo stretnutia s tým, že sme sa na ňom dozvedeli, že všetko funguje tak, ako má. Počuli sme len konštatovania, že ministerstvo pôdohospodárstva pracuje a má dlhodobejšie ciele. My však máme jednoznačný názor, že (v stredu) nepadlo nič konštruktívne, čo by posunulo slovenské poľnohospodárstvo dopredu," povedal jeden z farmárov Patrik Magdoško. 15:18 Aktuálna premávka v Bratislave
Zdroj: Google Maps
15:15 Zablokovaná premávka MHD Z dôvodu protestu je aktuálne zablokovaná premávka MHD na Staromestskej ulici, Moste SNP, Štúrovej, Špitálskej a Námestí SNP. Prerušená je aj premávka električiek v Petržalke. Električkové linky sú presmerované cez Obchodnú, Kapucínsku a tunel. Autobusové linky sú zastavené.  15:14 Protest by mal trvať hodinu Poľnohospodári sú medzi Zochovou a Mostom SNP, protest by mal trvať hodinu. Pre HN to uviedol jeden z lídrov protestujúcich farmárov Jaroslav Jánoš. 15:13 Takto vyzerá blokáda 15:11 Po Štúrovej nepremávajú električky 15:06 Reakcia mesta 15:06 Pellegrini: Mnohé z požiadaviek farmárov sú dávno vyriešené Mnohé z požiadaviek nespokojných farmárov, ktorí prišli na poľnohospodárskych strojoch do Bratislavy, sú už dávno vyriešené. Uviedol to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) v stredu po rokovaní vlády, na ktoré prijali pozvanie aj predstavitelia farmárov. 15:05 Doprava je blokovaná na dvoch miestach Farmári blokujú dopravu na Staromestskej a Štúrovej ulici.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 21:49