StoryEditor

Fico: Kiska je rovnaký dépeháčkar ako Bašternák. Je stelesnením toho najhoršieho

20.02.2019, 13:35
Autor:
TASRTASRredred
Fico začal ostrú kritiku na prezidenta tým, že v roku 2014 prijal porážku v druhom kole prezidentských volieb, lebo si myslel, že voľby boli férové.

Šéf Smeru Robert Fico vo svojom vyhlásení reagoval na informácie o tom, že Národná kriminálna agentúra minulý týždeň vzniesla prvé obvinenie v prípade firmy, v ktorej je spoločník aj prezident Andrej Kiska. Obvinený mal byť konateľ firmy KTAG Eduard Kučkovský. 

Útok na Kisku

Prezidentské voľby v roku 2014 boli neférové. Vyhlásil to predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorý v nich prehral súboj so súčasnou hlavou štátu Andrejom Kiskom. Fico svoje tvrdenie opiera o informácie o financovaní Kiskovej kampane firmou KTAG.

​"Voľby v roku 2014 boli zjavne neférové. Pán Kiska postupoval vo financovaní svojej kampane podvodne a klamal štát aj slovenskú verejnosť. Hovoril, že kampaň financoval z vlastných prostriedkov a neprekročil stanovený finančný limit. Pán Kiska očividne klamal, pretože preukázateľne jeho kampaň financovala spoločnosť KTAG, ktorej bol v tom čase nielen spoluvlastníkom, ale aj konateľom," vyhlásil Fico.

Dodal, že keď mu úrady prišli na podvody, urobil sedemnásť opravných daňových priznaní za roky 2013 a 2014.

Fico: Kiska je dépeháčkar ako Bašternák

Dodal, že Slovensko už nečaká na spasiteľa. "Pán Kiska bude rád, ak bude mať doma kľud v Poprade. Alebo povie známy výrok lebo Fico. Ale pán Kiska, lebo Fico už nefunguje.Vy sám ste stelesnením toho najhoršieho, čo môže sedieť v prezidentskom paláci," pokračoval Fico.

Šéf Smeru zašiel ešte ďalej, keď Kisku prirovnal k Bašternákovi. Podľa neho by mal odstúpiť. "Pán Kiska je taký istý dépeháčkar ako pán Bašternák. Len s tým rozdielom, že Bašternák bol už prvostupňovo odsedený a pán Kiska sedí v prezidentskom paláci."

Reakcia Andreja Kisku

"V predvečer výročia ohavnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej by sme mali spomínať na nezmyslenú smrť dvoch mladých ľudí, ktorí volali o pomoc, ale štát to ignoroval. Mrzí ma, že Robert Fico na to rýchlo zabudol. Nebudem sa zapájať do neľudského besnenia, špinavých politických hier a vyjadrím sa ku všetkému až potom, ako si Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú slušne uctíme. Zajtra podvečer zapálim s ľuďmi sviečku za Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú v Košiciach na námestí, večer budem čítať články Jána Kuciaka v Tabačke. Až potom, v piatok, príde čas reagovať," zhrnul v reakcii prezident Andrej Kiska.

V prípade daňových káuz spájaných s Kiskom obvinili konateľa firmy KTAG Eduarda Kučkovského. Stíhanie sa má týkať neoprávnenej vratky DPH vo výške 146-tisíc eur, ktorú si KTAG vypýtala od štátu.

KTAG platila Kiskovi prezidentskú kampaň a sumu si potom dala do nákladov. Daňový úrad to však neuznal. V minulosti bol na poste konateľa firmy i sám prezident. Kým zastáva svoj úrad, nie je ho možné obviniť.

Prezident avizoval, že sa chce k celej záležitosti vyjadriť až v piatok. Vo štvrtok si chce uctiť pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. "Až potom, v piatok, príde čas reagovať," napísal na sociálnej sieti. 

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 05:51