StoryEditor

Veteška bude kandidovať

18.04.2007, 00:00
Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar bude na júnovom sneme strany protikandidáta.
V článku je anketa

Podpredseda ĽS-HZDS Viliam Veteška sa včera rozhodol prijať návrh okresných organizácií v Pezinku a v Novom Meste nad Váhom. Tie ho navrhli na najvyšší post v strane. Veteška tvrdí, že pri rozhodovaní boli dva kľúčové momenty. "Prvým bol hlboký prepad preferencií." Od vzniku strany ĽS-HZDS stratila vyše milióno voličov, medzi dvoma volebnými obdobiami prišli ľudovci približne o 400- tisíc hlasov. "Druhý dôvod je, že aj v HZDS funguje prirodzené právo podávať personálne návrhy a právo takéto návrhy prijímať."

V poslaneckom klube ĽS-HZDS Veteškovu kandidatúru otvorene podporuje Tibor Mikuš. Ten nedávno pre HN povedal, že strana potrebuje zmenu vedenia. Riešením by mal byť práve Veteška. Bývalý podpredseda ĽS-HZDS, poslanec Ján Kovarčík tvrdí, že Veteška nemá proti Mečiarovi šancu. "Na to, aby niekto prijal kandidatúru, musí mať za sebou pracovné výsledky v strane. Pán Veteška je tu príliš krátko, aby sa to v jeho prípade dalo povedať."

Osud niektorých rebelov (po voľbách v roku 2002)

- Ivan Gašparovič (po odchode z ĽS-HZDS zakladá HZD, neskôr úspešne kandidoval na post prezidenta SR)
- Vojtech Tkáč (po odchode z ĽS-HZDS viedol ĽÚ, po rozporoch odchádza, pred časom zakotvil v klube Smeru, dnes je mimo politiky)
- Oľga Keltošová (spoluzakladateľka ĽÚ, neskôr z nej vystúpila, pôsobí v komunálnej politike)
- Ján Mikolaj (pôsobil ako nezávislý a spolupracoval so SNS, dnes je ministrom školstva za národniarov)
- Dušan Jarjabek (v minulom volebnom období prestúpil do poslaneckého klubu Smeru, dnes je poslancom parlamentu)ANKETAKoho by ste radšej videli na čele ĽS-HZDS? Viliama Vetešku 13 (81%) Vladimíra Mečiara 3 (19%) Hlasovalo 16 ľudí, aj vy
01 - Modified: 2005-06-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Spôsob, akým robíme veci, keď sa na nás nikto nepozerá
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 02:51