StoryEditor

Reakcie na voľbu ústavných sudcov: Matovič vyzval Pellegriniho, aby prevzal Smer. Číž hovorí, že ani pápež nie je zvolený na prvýkrát

14.02.2019, 18:12
Autor:
TASRTASRmahomaho
Opoziční aj koaliční politici reagujú na voľbu kandidátov na ústavných sudcov v parlamente.

Veronika Remišová (OĽaNO): ""Vidíme, že dnes v tomto kľúčovom okamihu sa poslanci koalície zase hádajú a nedokázali sa zhodnúť na osemnástich menách. Vidíme, do akého chaosu dostala koalícia Slovensko."

Béla Bugár: "Ústavný súd bude dva mesiace neuznášaniaschopný. Nie je zodpovedné takto ho zablokovať. Smer-SD urobil zlé rozhodnutie."

Ján Budaj (OĽaNO): „Koalícia podrazila a podpílila jeden z pilierov ústavnosti, Ústavný súd. Tu pred našimi očami sa rozložila vládna koalícia."

Miroslav Číž (Smer):  "Voľba kandidátov na ústavných sudcov je zložitá, ani pápež nie je zvolený na prvýkrát."

Gábor Gál (Most-Híd): "Je pre mňa neakceptovateľné, a teraz už nerealizovateľné predlžovať mandát súčasným sudcom, preto v čo najkratšej dobe očakávam od predsedu NR SR vyhlásenie ďalšieho kola voľby."

Igor Matovič (OĽaNO): "Koalícia sa dohodla na šiestich menách. Len s jedným problémom, že pri dohode nebol Fico. Správa sa ako malý chlapec, ktorému zoberiete autíčko a rozbije celé ihrisko, lebo sa mu nedovolili hrať. Chceli by sme vyzvať premiéra Pellegriniho, ktorý je ticho. Nastal čas, aby ste buchli po stole, prebrali Smer a ukázali Ficovi kde je jeho miesto."

Juraj Blanár (Smer): "Keď sme volili riaditeľa RTVS tak súhlasili, aby bola tajná voľba a aj pri iných ďalších prípadoch súhlasili s tajnou voľbou. Podľahli koaliční partneri opozičným tlakom či tlakom prezidenta?"

Stanovisko SaS: "Koalícia strán Smer-SD, SNS a Most-Híd chladnokrvne ochromila najdôležitejšiu súdnu inštanciu na Slovensku – Ústavný súd. Základné práva a slobody občanov sa ocitli vo vážnom ohrození. Možno ešte väčšom ako za čias mečiarizmu.

Dankova SNS je typická obchodnícka strana, ktorá podľa všetkého nedostala za svoje hlasy dostatočne veľkú korisť, čo je dôvod, pre ktorý nebola prístupná k dohode. 

Najväčším sklamaním je Béla Bugár a jeho Híd. Mohol sa v mene ochrany slovenskej ústavnosti dohodnúť s opozíciou, ale radšej sa vydal na cestu, ktorá môže skončiť totálnym odklonom Slovenska od právneho štátu."

Stanovisko Petra Pellegriniho: "Predseda vlády sa k aktuálnej situácii vyjadrí počas piatka 15. februára." uviedla pre TASR hovorkyňa premiéra Patrícia Macíková.   

01 - Modified: 2021-11-10 17:08:53 - Feat.: - Title: Časť zákona o spotrebnej dani je protiústavná, rozhodol súd. Pred tromi rokmi sa naň obrátil Heger 02 - Modified: 2021-07-27 21:39:31 - Feat.: - Title: Ústavný súd zrušil výhody pre očkovaných jednou dávkou. Karanténe sa nevyhnú 03 - Modified: 2021-07-11 08:46:25 - Feat.: - Title: Kritika na Čaputovú kvôli referendu. K opozícii sa pridal aj Matovič 04 - Modified: 2021-07-07 14:11:58 - Feat.: - Title: Referendum o predčasných voľbách nebude. Otázka nie je v súlade s Ústavou, rozhodol Ústavný súd 05 - Modified: 2021-05-27 10:03:55 - Feat.: - Title: Máme desiatich nových sudcov všeobecných súdov, do funkcie ich vymenovala hlava štátu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 05:26