Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
11.02.2019, 00:00

Dodávatelia informujú, odkiaľ je ich mäso

Dodávatelia po škandále s poľským mäsom dobrovoľne informovali reštaurácie aj školy o pôvode mäsa.

Dodávatelia informujú, odkiaľ je ich mäso
Zdroj: Reuters

Bilancia po viac než dvoch týždňoch od prevalenia kauzy s dovozom poľského hovädzieho mäsa z chorých kráv je nasledovná: z jedného poľského bitúnka sa vyviezlo 2 700 kilogramov hovädzieho mäsa do 14 krajín Únie. Asi 300 kilogramov z toho sa dostalo do slovenských jedální a reštaurácií.


A aký je výsledok? „Po medializácii tejto kauzy sa zákazníci vo väčšej miere pýtajú na pôvod mäsa či dodávateľov,“ povedal pre HN generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Marek Harbuľák.

Opatrenia na vlastnú päsť
Niektorí dodávatelia v dôsledku škandálu dobrovoľne informovali svojich odberateľov o pôvode mäsa, ktoré im predávajú. Harbuľák potvrdzuje, že to tak bolo aj v prípade mnohých dodávateľov mäsa do reštaurácií. To, že ľudia najmenej dôverujú práve mäsu z Poľska a Ukrajiny potvrdzuje aj prieskum realizovaný použitím Kakadu.fm pre HN.


Do informovania svojich štu

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.