StoryEditor

Čaputová pre HNtelevíziu: Ficova prax neobstojí, na Ústavný súd nepatrí

03.02.2019, 23:00
HN štartujú sériu rozhovorov s piatimi najvážnejšími kandidátmi na post prezidenta. Aj na otázky, za akých podmienok by sa vzdala kandidatúry v prospech svojho oponenta, odpovedala Zuzana Čaputová z Progresívneho Slovenska.

V posledných týždňoch počúvame viac o tom, kto by sa mal v súboji o post prezidenta vzdať v prospech iného, než o programe jednotlivých kandidátov. Nemrzí vás to?
Úprimne povedané, mrzí ma to. A nie som to ja, kto túto tému prináša na stôl. Samozrejme, musím odpovedať aj na tieto otázky. Rešpektujem to. Sme však naplno v kampani, usilujeme sa získať dôveru voličov a oboznámiť ich s mojím programom, videním sveta a hodnotami, ktoré reprezentujem. Konečne sa začali diskusie a máme možnosť viac komunikovať s voličmi o programe. Práve toto považujem za veľmi dôležité. Pretože volebná kampaň by mala byť predovšetkým o súťaži ideí a hodnôt medzi jednotlivými uchádzačmi o tento post.

Čo hovoríte ľuďom, ktorí sa vás pýtajú na odstúpenie?
V reaktívnej rovine odpovedám na otázky týkajúce sa vzdania sa či gesta voči kandidátovi, ktorý by na tom bol percentuálne lepšie, za podmienky, ak by hrozilo, že by sa do druhého kola voľby dostali dvaja kandidáti reprezentujúci iné hodnoty ako ja. Práve toto je veľmi dôležité povedať, pretože občas to ako keby vypadlo z médií.

Znamená to, že si túto otázku budete klásť až krátko pred prvým kolom prezidentských volieb?
Na stretnutí s Robertom Mistríkom, na ktorom sme sa o tejto téme rozprávali, sme sa bavili o jednom z významných míľnikov vo vzťahu k voličom. Tým je tlač hlasovacích lístkov. Ak by situácia nebola v tomto období zrejmá a jednoznačná, treba zvážiť ďalší postup. Urobiť toto gesto pred prvým kolom volieb má totiž zmysel vtedy, ak budú naplnené tie podmienky, ktoré som vymenovala...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 02 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 05 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 03:42