"Nehodnotím to, je to jeho osobné rozhodnutie. To, či bude mať opozícia kvalitných poslancov alebo nebude, mne neprináleží hodnotiť. My sa staráme o svojich."TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Nie je fér ho teraz verejne popraviť, hovorí o Glváčovi Pellegrini

30.01.2019, 11:48
Autor:
TASRTASR
Podľa premiéra by podpredseda parlamentu Martin Glváč nemal skončiť vo funkcii.

Zatiaľ sa javí, že komunikácia podpredsedu parlamentu Martina Glváča (Smer-SD) nemala mať žiadny súvis s trestnou činnosťou Aleny Zsuzsovou. Uviedol to v utorok premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) na tlačovej konferencii po rokovaní vlády s tým, že viac sa k tejto komunikácii vyjadrovať nebude.

Pellegrini uviedol, že Glváč by s obvinenou možno nekomunikoval, ak by vedel, o koho ide. "Nemám dôvod nejakým spôsobom jeho ako človeka spochybňovať len za to, že mal nejakú osobnú komunikáciu, aj keď s nešťastnou osobou, s ktorou, ak by asi vedel, s kým komunikuje, tak by nekomunikoval," vyhlásil.

"Teraz ho verejne popraviť a odsúdiť by sa mi zdalo nefér, potom by som musel odsúdiť a popraviť rad radom všetkých, ktorí si s ňou písali," doplnil Pellegrini na margo Glváčovej komunikácie s Zsuzsovou, ktorá je obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

K osobe Glváča a jeho komunikácii sa už premiér vyjadrovať nebude, pokiaľ sa podľa jeho slov neobjavia nejaké iné závažné informácie, ktoré by ho akýmkoľvek spôsobom spájali s nezákonnou činnosťou.

Glváč pred médiami vyhlásil, že komunikáciu so Zsuzsovou koordinoval s Vojenským spravodajstvom, ako aj s generálnym prokurátorom.

Glváč je tiež členom Osobitného kontrolného výboru Národnej rady (NR) SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Podľa predsedu výboru Eduarda Hegera (OĽaNO) by sa do vysvetlenia komunikácie nemal zúčastňovať na jeho zasadnutiach.

01 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 04 - Modified: 2024-04-07 21:08:57 - Feat.: - Title: Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev 05 - Modified: 2024-04-08 06:47:18 - Feat.: - Title: Fico hovorí o možnom "treste Západu" za nezvolenie Korčoka do úradu, poukázal aj na antikampaň opozície
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:06