TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Danko nebude kandidovať za prezidenta. SNS nepostaví do volieb nikoho

27.01.2019, 10:04
Autor:
TASRTASRlmlm
Šéf SNS vyhlásil, že chce viesť stranu vo voľbách v roku 2020.

Šéf SNS a parlamentu Andrej Danko nebude kandidovať za prezidenta. Vyhlásil to v relácii na TA3 v politike. Danko dodal, že SNS nebude mať žiadneho kandidáta.

"Mojou ambíciou je viesť v roku 2020 stranu. Chcem aby bola najúspešnejšia v histórii, predstavíme nový program," povedal Danko. Doplnil, že bude prosiť Boha, aby sa novým prezidentom nestal slniečkár.

"Nikdy som nehovoril, že budem kandidovať"

A opäť velebil českého prezidenta Miloša Zemana. "Chcem, aby to bol prezident na úrovni Miloša Zemana. Aby pracoval sedem dní v týždni a naplnil sľuby a bol rešpektovaný všade vo svete," doplnil šéf parlamentu. 

Na margo toho, že sa spomínal ako možný kandidát na post prezidenta, uviedol, že kandidatúru nikdy neohlásil.

Žasnem nad tým, že sa objavujem v prieskumoch. Nikdy som nehovoril, že budem kandidovať na prezidenta,“ podotkol Danko. Myslí si, že ak by sa o tento post mal uchádzať, mal by byť dlhšie vo verejnom priestore a mať viac skúseností.

Podľa Danka je jedinou cestou pre stranu, aby v roku 2020 predstavila silný program pre dôchodcov, mladých ľudí či podnikateľov. Jeho ambíciou je viesť stranu do budúcoročných parlamentných volieb ako jej líder.

Danko o voľbe ústavných sudcov

Na margo toho, či by mala byť voľba ústavných sudcov tajná alebo verejná, odpovedal, že toto je téma rokovania s koaličnými lídrami, keďže platí koaličná dohoda. Opätovne však zopakoval, že jemu osobne je to jedno, nemá problém ani s verejnou voľbou. "Trikrát som povedal, že mne je to jedno. Mne je to úplne jedno. Ja som za to, že môžeme rukami-nohami hlasovať za kohokoľvek, nemám tajnosti," skonštatoval.

V súvislosti so špekuláciami, či nebudú blokovaní pri voľbe niektorí z kandidátov, Danko poznamenal, že o ničom sa nekalkuluje.

"Všetci, ktorí sú tam, majú právne vzdelanie, majú prax. Hovorím, že každý z nich, každý z týchto lídrov, niečo splnil," doplnil Danko, ktorý si však myslí, že prax na ústavného sudcu by mala byť vyššia ako 15 rokov. "Aspoň 25 rokov," poznamenal šéf SNS.

Na margo ústavných sudcov dodal, že ešte musí byť potvrdená, respektíve nepotvrdená, prax predsedu Smeru-SD Roberta Fica ako jedného z kandidátov. "Robertovi Ficovi nejaký Boris Kollár, ktorý tam sedel (na vypočúvaní, pozn. TASR), nemôže nosiť ani tašku," povedal Danko.

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 03 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:08