StoryEditor

Poslanci SaS idú odvolávať Danka: Je to cirkusové predstavenie, sú nami posadnutí, reaguje SNS

25.01.2019, 12:55
Autor:
TASRTASR
Sledujte brífing poslanca Branislava Gröhlinga a poslankyne Lucie Nicholsonovej.

Opoziční poslanci chcú hlasovať o odvolaní predsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka (SNS) z funkcie.

Podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová a poslanec Branislav Gröhling (obaja SaS) odovzdali v piatok 33 vyzbieraných podpisov poslancov na zvolanie mimoriadnej schôdze. Dôvodom je jeho rigorózna práca. SNS liberálom odkázala, že sú ňou posadnutí.

"Pevne veríme, že koalícia nájde v sebe toľko slušnosti a odvahy a schváli program, a my budeme môcť v NR SR hovoriť to, čo chceme povedať predsedovi NR SR a že nám umožnia, aby sme sa pokúsili ho odvolať," povedala Ďuriš Nicholsonová po odovzdaní podpisov.

Myslí si, že Danko by mal sám uznať, že na svojom poste nemá čo robiť a odstúpiť. Na otázky, či má zmysel sa opätovne pokúšať o jeho odvolanie, povedala, že nič iné im nezostáva.

Gröhling avizoval aj odvolávanie ministerky školstva Martiny Lubyovej (nominantka SNS). "Určite budeme podávať tento návrh, zbierame podpisy," povedal s tým, že uvidia, ako dopadne schôdza v prípade Danka, a potom sa rozhodnú, čo ďalej.

Predseda parlamentu reagoval na odovzdanie podpisov tým, že berie na vedomie snahu Ďuriš Nicholsonovej. Tento počin nemožno podľa národniarov brať inak, ako len ďalší dôkaz toho, že šéf SaS Richard Sulík a Ďuriš Nicholsonová sú posadnutí SNS.

"Aj v tomto prípade ide len o ďalší pokus o cirkusové predstavenie, ktoré sa dá vysvetliť len tým, že je pani Nicholsonová nervózna z toho, že jej trestné oznámenie bolo zastavené a že jej hrozí trestné stíhanie za krivé obvinenie predsedu NR SR. Opäť jej ale treba vysvetliť, že tak, ako aj komisia napísala, práca predsedu parlamentu nebola opísaná, ako tvrdí pani Nicholsonová, ale spísaná a sú v nej uvedené zdroje," reagovala Slovenská národná strana v stanovisku.

01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 04 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 05 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:04