StoryEditor

Glváč nie je typickou tvárou Smeru, jeho kauza strane neuškodí, hovorí politológ

24.01.2019, 23:00
V HNtelevízii sme sa rozprávali s politológom Radoslavom Štefančíkom o smerovaní vládneho Smeru.

Politológ Radoslav Štefančík v rozhovore pre HNtelevíziu hovorí o generačnej výmene v najsilnejšej vládnej strane Smer. 

"Fico urobil tú istú chybu ako Mečiar, nevychoval si nasledovníkov," tvrdí politológ. Podľa neho mal predseda Smeru Robert Fico už dávno uvažovať o generačnej výmene. 

"Na Slovensku exitujú len dve politické strany, ktoré prežili svojho otca zakladateľa, a to KDH a SNS. Fico sa stále vníma ako otec zakladateľ, no jeho preferencie pritom už dávno padajú," dodáva Štefančík.

Politológ hovorí aj o vzťahu Fica s premiérom Petrom Pellegrinim. "Viem si predstaviť, že ak vyhrá voľby Šefčovič, Fico sa opäť bude cítiť na koni a nedá Pellegrinimu šancu. Posunie ho zase na druhé, tretie miesto."

Politológ sa v rozhovore dotkol aktuálnej témy voľby ústavných sudcov. Pri nej by mohlo nastať aj to, že Robert Fico s Andrejom Dankom by presvedčili Bélu Bugára, aby hlasoval za ich kandidátov. "Ak Danko s Ficom urobia kšeft s voľbou ústavných sudcov, bude to nie len motivujúci faktor pre volebnú kampaň, ale aj pre ľudí, aby išli voliť a dokončili to, čo pred niekoľkými mesiacmi na námestiach začali," hovorí Štefančík. 

"Neviem si predstaviť, že človek s takým morálnym profilom, ako má Robert Fico, by mal rozhodovať o tom, ako bude vyzerať právny štát na Slovensku," uviedol politológ k Ficovej kandidatúre na sudcu Ústavného súdu. 

​Štefančík reagoval aj na dianie okolo podpredsedu parlamentu Martina Glváča a jeho komunikáciu s Alenou Zsuzsovou, ktorá je obvinená z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. So Smerom sa podľa politológa spája množstvo káuz a tak mu Glváčova aféra neuškodí. "On nie je typickou tvárou strany," hovorí.  

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 17:25