StoryEditor

Matovič: Glváč Zsuzsovú poznal dlhšie, Pellegrini by mal ukončiť toto trápne divadlo

24.01.2019, 13:40
Autor:
mahomaho
Igor Matovič adresoval v súvislosti s kauzou Martina Glváča výzvu aj Generálnemu prokurátorovi.

Predseda opozičného hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič sa na brífingu vyjadril ku komunikácii podpredsedu parlamentu Martina Glváča s Alenou Zsuzsovou, ktorá je obvinená z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

"Glváč sa včera priznal, že s ňou komunikoval x rokov a vedel, že sa volá Alena. On nie je schopný hovoriť pravdu, zašíva sa a klame," hovorí Matovič.   

Podľa Matoviča hrá Glváč nefér hru. "Týždeň hľadá výhovorky, na koho by to mohol zhodiť. Včera sa priznal, že roky poznal Zsuzsovú a spis ho usvedčuje, že presne vedel o koho ide," tvrdí líder OĽaNO. 

"Ak by mu to prikázal riaditeľ Vojenského obranného spravodajstva, že má komunikovať so ženou, ktorá už vtedy bola vyšetrovaná v prípade vraždy exprimátora Hurbanova, bolo by to absolútne zlyhanie tajných služieb. Nemá to obdobu v Európskej únii," vyhlásil Matovič. 

"Chcem vyzvať Generálneho prokurátora, aby bol "pán maznák" okamžite zaradený do širšieho okruhu podozrivých. Pred marcom 2018 mohol so Zsuzsovou komunikovať aj o skutočnostiach, ktoré môžu poslúžiť pri vyšetrovaní vraždy. Je namočený dosť hlboko v bahne a bojí sa, aby sa nenašla komunikácia spred termínu vraždy," hovorí predseda OĽaNO.

​Igor Matovič zároveň adresoval výzvu aj premiérovi Petrovi Pellegrinimu. "Chcem vyzvať Petra Pellegriniho, aby ukončil toto trápne divadlo a prestal sa s maznákom maznať," dodal. 

Ak by bola Glváčova komunikácia koordinovaná, išlo by podľa Matoviča o zlyhanie Vojenského spravodajstva. "Ak by Vojenské spravodajstvo, priamo riaditeľ, prikázal vtedajšiemu ministrovi obrany, aby komunikoval so ženou, ktorá v tom čase bola evidovaná ako žena, ktorá bola vyšetrovaná ako podozrivá z objednávky vraždy primátora Basternáka, tak by to bolo úplné zlyhanie tajných služieb," myslí si Matovič.

Daniel Lipšic, ktorého mala tiež Zsuzsová kontaktovať, podľa Matoviča túto komunikáciu poprel. "Vo vyšetrovacom spise nie je ani len zmienka o komunikácii Daniela Lipšica, to je veľký rozdiel," dodal.

Glváč pred médiami vyhlásil, že komunikáciu so Zsuzsovou koordinoval s Vojenským spravodajstvom, ako aj s generálnym prokurátorom. Glváč je tiež členom Osobitného kontrolného výboru Národnej rady (NR) SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva.

Podľa predsedu výboru Eduarda Hegera (OĽaNO) by sa do vysvetlenia komunikácie nemal zúčastňovať na jeho zasadnutiach. Tiež avizoval, že sa na výbore bude riaditeľa Vojenského spravodajstva pýtať na túto komunikáciu.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 03 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 04 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili 05 - Modified: 2024-03-20 16:00:00 - Feat.: - Title: Výroky kandidátov: Korčok hovoril o nevýhode voči Pellegrinimu, šéf parlamentu zas o tom, čím trpí Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:16