TASR, reprofotou Youtube, koláž HN
StoryEditor

Blaha chce spečatiť Daňovu prezidentskú kandidatúru. Sľúbil mu posledný podpis

23.01.2019, 14:21
Autor:
klkl
Blaha sľúbil kontroverznému aktivistovi podpis pod prezidentskú kandidatúru po tom, ako sa ten dostal do konfliktu s reportérkou TV Joj.

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha sa zastal videom na Facebooku kontroverzného aktivistu Martina Daňa, ktorého označil za mladého novinára.

Daňo sa momentálne snaží zozbierať podpisy od poslancov pod prezidentskú kandidatúru. Podľa jeho vlastných slov mu chýba už len posledný. Ten už takmer mal, podpis sa mu chystal dať poslanec Peter Štrachoň.

Vtedy sa poslanca spýtala novinárka z TV Joj Janka Krescanko Dibáková, či je podľa neho v poriadku podporovať šíriteľa konšpirácií a agresívnych prejavov. Poslanec si svoj podpis rozmyslel.

Daňove vyhrážky novinárke

Celý incident riešili viaceré médiá a aj samotný Daňo. Ten novinárke odkázal, že na ňu bude zbierať špinu. Následne na Youtube zverejnil video, kde Dibákovú označuje za pobehlicu a adresoval jej ďalšie vyhrážky.

Blaha sa však vo videu Daňa zastal. „Hnusí sa mi, akým spôsobom šikanujú liberálne médiá Martina Daňa. Útočí na neho Denník N, útočí na neho televízia Joj, útočia na neho médiá, ktoré vlastní Penta a ten chlapec by mal dostať šancu sa brániť. Ako prezidentský kandidát ju dostane a médiá sa majú na čo tešiť,“ hovorí Blaha videu.

Poslanec zároveň o takmer tri roky staršiemu aktivistovi, ktorého označuje za „chlapca“, sľúbil posledný chýbajúci hlas, aj keď ho voliť podľa vlastných slov nebude. „Ja mám veľkú slabosť pre ľudí, ktorí stoja proti prúdu a preto mu chcem aj touto cestou pomôcť,“ dodal.

Blaha sa vo videu obul aj do Dibákovej, ktorej aktivita bola podľa neho ďaleko nad rámec jej novinárskych povinností. Spomenul aj Igora Matoviča, Luciu Nicholsonovú a novinárku Moniku Tódovú, ktorých označil za „odpudivé indivíduá.“

Konflikt s poslancami aj novinármi

Daňo sa v minulosti dostal do konfliktu s viacerými novinármi a politikmi. Nicholsonovej sa vyhrážal s roxorovými tyčami, že by mala byť zabitá, konflikt vyvolal aj na tlačovej konferencie prezidentskej kandidátky Zuzany Čaputovej. Tam sa snažil dostať, aj keď nebol medzi pozvanými novinármi. Do konfliktu sa dostal aj s Igorom Matovičom, po tom, ako poslanca obvinil, že je vrahom Jána Kuciaka.

Pre viaceré konflikty mu na základe žiadosti 50 novinárov bola minulý rok v marci odobratá akreditácia do Národnej rady. V novembri mu ju vrátili s tým, že sa má riadiť smernicou, ktorú mu zaslali. V prípade jej porušenia, mu bude akreditácia opätovne odobraná.

Hrozilo mu päť rokov vo väzení

Daňo sa zviditeľnil počas prezidentských volieb v roku 2014, v ktorých volil dvakrát, čím sa následne pochválil na internete. Za prečin marenia priebehu voľby prezidenta mu hrozilo až päťročné väzenie. Prokurátor však obvinenie zrušil.

Daňo na zastupiteľstve v Košiciach: 

Rozruch vyvolal napríklad aj v septembri 2016, keď sa pred rokovaním Mestského zastupiteľstva v Košiciach, ktoré sa okrem iného venovalo otázke rozšírenia spoplatneného parkovania v širšom centre mesta, snažil napriek mestským policajtom dostať k pódiu s predstaviteľmi mesta.

​Keď vybehol dopredu po laviciach poslancov, policajti tvrdo zasiahli, strhli ho na zem a vyviedli zo sály.

01 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 02 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 03 - Modified: 2024-03-19 23:00:00 - Feat.: - Title: V dobrom svetle? 04 - Modified: 2024-02-12 07:02:03 - Feat.: - Title: Pravda o protestoch 05 - Modified: 2024-02-05 18:30:00 - Feat.: - Title: Útek Blahu do europarlamentu, slovenský antisemitizmus a vykoľajené vlaky (Brífing HN)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 19:27