StoryEditor

Glváč prehovoril o kauze Maznák. Prezradil, s kým koordinoval komunikáciu so Zsuzsovou

23.01.2019, 13:41
Autor:
mahomaho
Martin Glváč tvrdí, že komunikácia so Zsuzsovou bola čisto osobná a nepredstavovala žiadne bezpečnostné riziká.

Podpredseda parlamentu za stranu Smer Martin Glváč prezradil, že komunikáciu s Alenou Zsuzsovou, ktorá je obvinená z objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, riešil počas pôsobenia vo funkcii ministra obrany s vtedajším šéfom Vojenského obranného spravodajstva.

​Podľa Glváča bola komunikácia čisto osobná a nepredstavovala žiadne bezpečnostné riziká. Poslanec Národnej rady to uviedol v rozhovore pre TV JOJ. Glváč zároveň vylúčil osobné stretnutie so Zsuzsovou.

Martin Glváč po medializovaní komunikácie uviedol, že o nej vedeli príslušné orgány a viedli ju „tretie osoby“. 

​Podľa informácii denníka Sme vo výpovedi Zsuzsová uviedla, že Glváč bol jediný politik, s ktorým sa trikrát stretla aj osobne. V konverzácii cez mobilnú aplikáciu ho mala uloženého ako "maznáka".

Dlhodobá komunikácia

Podpredseda parlamentu mal so Zsuzsovou dlhodobo komunikovať. Podľa dostupných informácií boli spolu v kontakte napríklad aj v júni, v deň, keď polícia zadržala Mariana Kočnera vo veci miliónových televíznych zmeniek, ale ešte aj v čase, keď Zsuzsovú ešte nezadržala polícia vo veci vraždy Jána Kuciaka.

„Priateľský, flirtujúci, nezáväzný a mám ho rada ako človeka a nebolo medzi nami nič, nakoľko má partnerku a malé dieťa." Takto mala Zsuzsová vo výpovedi opísať práve Glváča.

​Denník N nedávno zverejnil aj fotografie, „selfčka“, ktoré posielal podpredseda Smeru údajnej Kočnerovej známej. Medzi nimi boli aj Glváčove snímky priamo z Národnej rady.

Ďalší vplyvní ľudia

Alena Zsuzsová komunikovala s viacerými vplyvnými ľuďmi. Informoval o tom Denník N, ktorý sa odvoláva na výsledky policajného vyšetrovania.

​Medzi nich patria bývalý námestník generálneho prokurátora René Vanek, bratislavský župan Juraj Droba či poslanec parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár.

Všetci komunikáciu potvrdili a Vanek prišiel o funkciu. "Bola to chyba, za ktorú som zaplatil," povedal Vanek v rozhovore pre HN.

01 - Modified: 2022-05-03 14:24:45 - Feat.: - Title: Vraždy prokurátorov: Palermo v Piešťanoch, samopal vraj kúpili na benzínke 02 - Modified: 2022-02-28 11:45:21 - Feat.: - Title: Alena Zsuzsová odchádza z pojednávania 03 - Modified: 2022-02-28 07:25:27 - Feat.: - Title: Vražda Kuciaka: Na súd privážajú obvinených 04 - Modified: 2022-03-01 08:30:26 - Feat.: - Title: Vražda Jána Kuciaka: Kočner so Zsuzsovou namietajú sudkyňu, ktorá poslala do basy aj Kováčika 05 - Modified: 2022-02-27 08:15:52 - Feat.: - Title: Kočner a Zsuzsová sa znova postavia pred súd. Opätovne sa začne proces v kauze Kuciakovej vraždy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:33