StoryEditor

Ja si tiež môžem písať s hocikým. Neviem, či to Glváča diskvalifikuje, tvrdí podpredseda Smeru

23.01.2019, 13:34
Autor:
TASRTASRlmlm
Minister hospodárstva Peter Žiga tvrdí, že pokiaľ išlo o osobnú komunikáciu Martina Glváča, tak v tom nevidí problém.

Podpredseda Smeru a minister hospodárstva Peter Žiga po rokovaní uviedol, že unikajú zo spisu informácie, ktoré sú zneužívané.

Reagoval tak na otázky novinárov ohľadne komunikácie člena predsedníctva strany Martina Glváča s obvinenou z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Alenou Zsuzsovou.

"Ja neviem, čo je presne obsahom komunikácie. Tento týždeň podá viac informácií. Zatiaľ nemám dôvod mu neveriť," hovorí Žiga.

Minister dodal, že pokiaľ išlo o osobnú komunikáciu, tak v tom nevidí problém. Skonštatoval, že aj on si môže písať s hocikým a nemusí vedieť, že ide o závadovú osobu.

"Neviem v tejto chvíli povedať, či ho takáto komunikácia diskvalifikuje. Ja som s pánom Glváčom nehovoril a nebol som ani na včerajšom rokovaní na centrále strany," doplnil Žiga.

​Glváč v súvislosti s komunikáciou s Alenou Zs. tvrdí, že koordinoval svoje kroky s tretími osobami. Tie nekonkretizoval ani on, ani premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

"Verím, že bude môcť predložiť dôkazy, že konal v záujme toho, aby sa vyvaroval ovplyvňovaniu či ohrozeniu národnej bezpečnosti," povedal Pellegrini ešte v pondelok (21. 1.).

Alena Zsuzsová, obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, komunikovala posledné roky s viacerými vplyvnými ľuďmi.

Medzi nimi sú medzičasom odvolaný námestník generálneho prokurátora pre netrestný úsek René Vanek, Martin Glváč, poslanec parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba či predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

Písal o tom Denník N, ktorý sa pritom odvoláva na informácie z vyšetrovania prípadu.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:17