StoryEditor

Tóth mal sledovať aj ďalších. O Sulíkovi mal zistiť, či neberie drogy

22.01.2019, 06:39
Autor:
klkl
​Okrem politika boli na Tóthovom zozname aj ďalší novinári.

Bývalý novinár a exšéf kontrarozviedky SIS Peter Tóth mal pre Mariana Kočnera sledovať aj ďalších novinárov ale aj šéfa SaS Richarda Sulíka. Informáciu priniesol denník SME, odvolávajúci sa na zdroje blízke vyšetrovaniu.

Tóth mal o šéfovi SaS zistiť, či berie kokaín. Podľa SME ho mal sledovať počas rodinnej oslavy, na ktorej Sulík oslavoval 50. narodeniny. 

"Toto počujem prvýkrát. Kokaínu som sa v živote nedotkol a nerozumiem, že ten údajne tak strašne dobre informovaný Kočner toto nevedel a dal ma sledovať na mojej oslave,“ reagoval Sulík pre SME.

​Okrem politika boli na Tóthovom zozname aj ďalší novinári. Sledovať mal Zuzanu Petkovú, bývalú redaktorku Trendu a dnes šéfku nadácie Zastavme Korupciu a Martinu Ruttkayovú. Tá dnes pôsobí v glob.sk, v minulosti pracovala v Plus 1 deň a v Hospodárskych novinách.

Sledoval viacerých

O Ruttkayovej sa v minulosti hovorilo ako o partnerke samotného Tótha. Označil ju tak Daniel Lipšic, bývalý minister vnútra, dnes advokát Kuciakovcov.

Informácie o tom, že Tóth mal pre Kočnera sledovať novinárov priniesol ešte v októbri Denník N. Tóth mal o tom vypovedať na polícii v pozícii utajeného svedka. 

Medzi sledovanými novinármi boli Ján Kuciak, Marek Vagovič, Adam Valček, Štefan Hríb a Monika Tódová. Ďalšie mená Tóth podľa SME doplnil na USB kľúči, ktorý odovzdal 26. novembra.

Tóth to popiera

Tóth to mal  pred vyšetrovateľmi. Kočner si ho najal pred rokom a pol s tým, že chce pripraviť diskreditačnú kampaň na novinárov. Za sledovanie mal Tóth od Kočnera dostávať tisíce eur.

Po zadržaní podozrivých z vraždy Kuciaka sa mal Tóth podľa Denníka N sám prihlásiť na polícii, že chce vypovedať v tomto prípade.

Samotný Tóth však poprel, že by vypovedal. "Denník N používa jazyk 50-tych rokov a klame. Neviem, čo je vo vyšetrovacom spise, ale výpoveď s mojím menom a mojím podpisom v ňom určite nie je," uviedol Tóth v októbri pre HN.

Na následnú otázku, či popiera len vypovedanie na polícii alebo aj sledovanie novinárov, odpovedal: "Dištancujem sa od všetkého, čo napatlali."

Na informácie, ktoré teraz prinieslo SME poslal Tóth nasledujúcu reakciu, ktorú žiadal zverejniť v plnom znení: "Organizovaná zločinecká skupina v zložení Daniel Lipšic, Roman Kvasnica, Peter Košč a Vladimír Pčolinský, ktorá už nielen z Moniky Tódovej, ale aj z vás robí bábku vo svojom málo invenčnom divadle, vás vodí za nos."

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 05:53