StoryEditor

Peter Tóth si písal pár dní po zadržaní podozrivých z Kuciakovej vraždy s hovorcom Penty. Riešili Kočnera

21.01.2019, 19:35
Autor:
redred
Peter Tóth s Martinom Dankom riešili, či vyšetrovanie nesmeruje k Tóthovmu kamarátovi Mariánovi Kočnerovi. Hovorca Penty volal Kočnera Brucho.

Bývalý príslušník SIS Peter Tóth si mal pár dní po tom, ako polícia zatkla skupinu ľudí obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, písať s hovorcom finančnej skupiny Penta Martinom Dankom. Informáciu priniesol Denník SME.

Kočnera volal Brucho

Tóth s Dankom riešili, či vyšetrovanie nesmeruje k Tóthovmu kamarátovi Mariánovi Kočnerovi, ktorý je vo väzbe kvôli kauze okolo zmeniek televízie Markíza. Hovorca Penty volal Kočnera Brucho.

Peter, ja mám len také info, že to v prípade Brucha vôbec nemusí byť také horúce, ako sa to javí, a že zdržanlivosť je namieste," napísal podľa denníka Martin Danko 5. októbra 2018 o 11.03 hod. Tóthovi cez mobilnú aplikáciu Threema.

Hovorca Penty komunikáciu potvrdil

Danko pre Denník SME potvrdil, že si s Tóthom písal. Priebeh komunikácie je zaznamenaný aj vo vyšetrovacom spise. Danko povedal, že išlo o bežnú komunikáciu, na detaily si nespomínal. Odmietol však, že by u neho Peter Tóth zisťoval uniknuté informácie z vyšetrovania.

Mňa informácia od Tótha, ktorú mi vtedy napísal, o Končnerovej možnej účasti na vražde, zarazila a v tom čase mi pripadala nepravdepodobná. Preto som asi Tóthovi napísal, presne si to nepamätám, aby sa neunáhlil, keďže ma prekvapilo, ako bol o Kočnerovej spoluúčasti presvedčený,“ povedal Danko. Podľa PR špecialistu Penty Gabriela Tótha je teraz Danko dva týždne v Afrike na dovolenke.

Správu si napísali v deň, keď Peter Tóth vypovedal na polícii ako utajený svedok a uviedol, že pre Kočnera sledoval viacerých novinárov.

Stanovisko Petra Tótha

Tóth poskytol pre Denník SME stanovisko, ktoré žiadal uverejniť v plnom znení. „Daniel Lipšic, Roman Kvasnica a ich spojenci, mafiáni Peter Košč a Vladimír Pčolinský vám dávajú zlé informácie, pretože nikto, ani Martin Danko, ma ohľadom Mariana Kočnera neupokojoval či neinformoval. Som dostatočne informovaný a zároveň slobodný človek v slobodnej krajine a môžem si písať s kýmkoľvek o čomkoľvek, rovnako si môžem s kýmkoľvek vymieňať názory na akúkoľvek tému a nezmenia na tom nič ani vaši informátori s podlými úmyslami,“ píše Tóth v stanovisku.

Lipšic a Kvasnica sú advokáti rodín zavraždeného Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Peter Košč bol poradcom bývalého šéfa SIS Jozefa Magalu.

Vladimír Pčolinský je bratom Petra Pčolinského, poslanca za hnutie Borisa Kollára Sme Rodina. Bol šéfom organizačného odboru na ministerstve vnútra za vtedajšieho ministra Lipšica.

01 - Modified: 2024-04-09 14:14:33 - Feat.: - Title: Penta sa teší z druhého najvyšieho medziročného zisku vo svojej histórii. Má plány pre ďalší rast 02 - Modified: 2024-04-09 15:04:03 - Feat.: - Title: Slovalco vypla, aj tak hlási zisk pol miliardy. Penta mení základy, spravila krok podľa vzoru Tkáča 03 - Modified: 2024-04-02 13:00:15 - Feat.: - Title: Najbohatším Slovákom už nie je Chrenko. Forbes vydal rebríček svetových miliardárov 04 - Modified: 2024-03-26 10:57:21 - Feat.: - Title: Penta predstavila projekt Southbank na južnom brehu Dunaja. Návrh pracuje s verejným priestorom aj zeleňou 05 - Modified: 2024-03-21 13:11:04 - Feat.: - Title: Penta zvažuje predaj spoločnosti Fortuna, hovorí sa o sume dve miliardy eur
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 10:56