TASR/Andrej Galica
StoryEditor

Zsuzsová sa mala osobne stretávať s Glváčom. Volala ho maznák

19.01.2019, 16:53
Autor:
tbatba
Podpredseda parlamentu Martin Glváč informácie o stretnutiach poprel.

Alena Zsuzsová, ktorá je obvinená z objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, sa mala osobne stretávať s podpredsedom parlamentu za Smer Martinom Glváčom.

Podľa informácii denníka Sme vo výpovedi uviedla, že Glváč bol jediný politik, s ktorým sa trikrát stretla aj osobne. V konverzácii cez mobilnú aplikáciu ho mala uloženého ako "maznáka". 

Podľa televízie Markíza si mala Zsuzsová vymieňať s Glváčom selfíčka, správy či vyznania. V časti spisu, ku ktorému sa dostala Markíza, sú zachytené napríklad fotografie podpredsedu parlamentu, ktoré urobil napríklad v Národnej rade SR. 

Glváč to popiera

Glváč informácie o stretnutiach poprel. Pripustil však, že so Zsuzsovou komunikoval, no vraj len prostredníctvom tretích osôb. 

"Komunikácia prebehla prostredníctvom tretích osôb a v koordinácii s nimi, preto nepovažujem predmetnú komunikáciu za osobnú. Informácia o stretnutiach s podozrivou sú klamstvom," povedal v stanovisku pre Sme Glváč. 

Matovičova výzva

Líder OĽaNO Igor Matovič vyzval premiéra Petra Pellegriniho, aby vyvinul maximálnu snahu dostať Glváča zo všetkých funkcií, ktoré zastáva. 

"Pán premiér, dajte ho do karantény. Glváč bol v tom čase predsedom poslaneckého klubu, dnes je podpredsedom klubu a podpredsedom NR SR, člen ľudskoprávneho výboru, člen výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, člen úzkeho vedenia Smeru-SD a krajský šéf strany," menoval Matovič s tým, že ak to premiér neurobí, je len bábkou v rukách predsedu Smeru-SD Roberta Fica.

​Glváč reagoval trestným oznámením

Podpredseda parlamentu Martin Glváč reagoval na obvinenia zo strany šéfa obyčajných a podal trestné oznámenie.

Matoviča nazval daňovým kriminálnikom a usvedčeným klamárom.

Ďalší vplyvní ľudia

Alena Zsuzsová komunikovala s viacerými vplyvnými ľuďmi. Informoval o tom Denník N, ktorý sa odvoláva na výsledky policajného vyšetrovania.

Medzi nich patria bývalý námestník generálneho prokurátora René Vanek, bratislavský župan Juraj Droba či poslanec parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár.

Všetci komunikáciu potvrdili a Vanek prišiel o funkciu. "Bola to chyba, za ktorú som zaplatil," povedal Vanek v rozhovore pre HN.

01 - Modified: 2022-05-03 14:24:45 - Feat.: - Title: Vraždy prokurátorov: Palermo v Piešťanoch, samopal vraj kúpili na benzínke 02 - Modified: 2022-04-03 07:45:58 - Feat.: - Title: Je stretnutie Zelenského a Putina na spadnutie? Miestom rokovania bude zrejme Turecko 03 - Modified: 2022-04-03 05:30:32 - Feat.: - Title: Zelenskyj a Putin sa pravdepodobne stretnú v Turecku, tvrdí ukrajinský vyjednávač 04 - Modified: 2022-04-01 05:20:05 - Feat.: - Title: Čaputová: Vláda by mala čo najskôr vyriešiť zdražovanie potravín. Žiada tiež lepšiu pomoc slabším 05 - Modified: 2022-03-29 13:18:56 - Feat.: - Title: Prezidentka sa stretla so starostom Melitopoľu. Ruskí vojaci mali Fedorova počas vojny uniesť a neskôr prepustiť za výmenu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 06:37