Jana Kiššová, Richard Sulík a Ľubomír GalkoYouTube
StoryEditor

Šefčovič sa stal kandidátom oligarchov a mafie, reagujú sulíkovci

18.01.2019, 10:25
Autor:
TASRTASRmahomaho
Šefčovič má podľa SaS skúsenosti na poli medzinárodnej diplomacie, ale slovenskej spoločnosti a jej problémom sa odcudzil.

Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič oznámil, že bude kandidovať v prezidentských voľbách s podporou Smeru. Na jeho rozhodnutie zareagovala opozičná strana Sloboda a Solidarita. 

„Maroš Šefčovič sa prijatím návrhu predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, aby kandidoval v prezidentských voľbách, stal kandidátom oligarchov a mafie. Iba človek, zahladený výhradne do vlastnej kariéry, nedokáže rozpoznať túto súvislosť, a to ho diskvalifikuje ako slušného prezidenta, ktorý bude stáť v ťažkých chvíľach za občanmi,"  uvádzajú vo vyhlásení sulíkovci.  

Richard Sulík vo videu na sociálnej sieti reaguje na kandidatúru Maroša Šefčoviča:

Naučil sa kľučkovať medzi záujmami, tvrdia liberáli

Šefčovič má podľa liberálov skúsenosti na poli medzinárodnej diplomacie, ale slovenskej spoločnosti a jej problémom sa odcudzil.

"Ako člen Európskej komisie, ktorý mal na starosti vzdelávanie a neskôr energetiku, nikdy verejne nevyslovil kritiku na adresu alarmujúcich pomerov v našom školstve, ktoré Ficove vlády zanedbávali, ani kritiku nevyhovujúceho regulačného rámca v energetike, ktorý zapríčinil napríklad to, že Slovensko dlhodobo malo najvyššie ceny elektriny zo štátov V4," dodala SaS.

"Za jeho vlažnými postojmi k domácim problémom je nesporne aj to, že bol kádrom Smeru-SD. Maroš Šefčovič sa za dlhé roky pobytu v Bruseli naučil kľučkovať medzi rôznymi záujmami a v kuloároch získal povesť človeka, ktorý sa umne kĺže po povrchu. To je možno dobrá výbava na kariéru v bruselských kabinetoch, ale nie pre slovenského prezidenta," tvrdia sulíkovci.

Liberáli uviedli, že Slovensko na čele štátu nepotrebuje byrokrata so širokým úsmevom, ale človeka so silným životným príbehom, nezávislým na politických stranách a s odhodlaním zasadzovať sa za spravodlivosť proti tým, ktorí po nej šliapu.

Na Šefčovičovu kandidatúru zareagovala aj Zuzana Čaputová, ktorá sa tiež uchádza o post hlavy štátu. "Veľkým otáznikom je pre mňa vzťah Maroša Šefčoviča k vládnej strane SMER-SD a otázka, ako by sa postavil k menovaniu predsedu tejto strany, Roberta Fica, na post ústavného sudcu."

"Linky mnohých káuz smerujú až k politickým špičkám strany, ktorá bude pána Šefčoviča nominovať, preto mám pochybnosť, či by ako prezident dokázal a mal záujem využívať váhu tejto funkcie na to, aby sa korupčné kauzy na Slovensku úspešne vyšetrovali a aby Slovensko bolo naozaj spravodlivou krajinou," hovorí Čaputová. 

Potrebujeme nadstraníckeho prezidenta, tvrdí Šefčovič 

Maroš Šefčovič pri oznámení kandidatúry povedal, že nie je členom Smeru-SD, ale bude sa opierať o aj ich podporu. Podpisy zbiera a chce ich odovzdať na budúci týždeň.

"Celý život som zastupoval Slovensko a bojoval za jeho záujmy. Vždy som to robil s cieľom, aby bolo Slovensko rešpektované a so sebavedomým hlasom. Dnes pred vami stojím ako kandidát na prezidenta SR," vyhlásil Šefčovič.

Slovensko podľa jeho slov potrebuje dobrého a nadstraníckeho prezidenta a celospoločenský zmier. Naštrbená dôvera podľa neho vedie ľudí k hlásateľom extrémistických názorov.

"Otázka dnes nestojí tak, či potrebujeme koaličného alebo opozičného prezidenta. Nepotrebujeme ustavičný trvalý konflikt. Je to neproduktívne a oslabuje nás to. Slovensko potrebuje prezidenta všetkých občanov, ktorý bude vláde nastavovať rovné zrkadlo," uviedol Šefčovič s tým, že je odhodlaný to robiť za ľudí.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:51