StoryEditor

Poslanci vo Fekišovciach sa vzdali mandátov. V obci sa výrazne zvýšilo napätie, tvrdia

17.01.2019, 09:41
Autor:
mahomaho
Poslanci už ďalej nechceli spolupracovať so starostkou.

Štyria poslanci obce Fekišovce v stredu zložili svoje mandáty. V obci, ktorá sa stala známa vďaka nahrávke ustanovujúceho zastupiteľstva, ostal už len jeden poslanec.

Starostka s poslancami nekomunikovala

Starostka obce Miloslava Fedorová s poslancami od zverejnenia videa nekomunikuje, informuje portál tvnoviny. Poslanci Mária Harabinová, Stanislav Štefanič, Jozef Sabo a Peter Veseliny už s ňou ďalej nechceli spolupracovať. V zastupiteľstve tak ostal už len Jozef Ostrožnický, ktorý je z videa známy ako "Ďoďo".

​Poslanci tvrdia, že v obci sa výrazne zvýšilo napätie. "Na základ toho sme dospeli k záveru, že pre upokojenie situácie a ďalšieho fungovania v obci sme sa rozhodli uvoľniť svoje posty ďalším poslancom, ktorí na čele s pani starostkou povedú úspešne obec počas funkčného obdobia," uviedli pre portál. 

Minulý týždeň sa na internete objavil viac ako dvojhodinový záznam z ustanovujúceho rokovania obecného zastupiteľstva z malej obce na východe Slovenska.

Priebeh rokovania a najmä vystupovanie starostky Miloslavy Fedorovej, ktorá sa do vedenia obce Fekišovce dostala ako kandidátka vládneho Smeru, nenechalo ľudí chladnými.

Obec sa dostala do povedomia širokej verejnosti

Na celé video upozornila satirická stránka Zomri, ktorá z neho pripravila 12-minútový zostrih toho najlepšieho, čím sa situácia vo Fekišovciach dostala do povedomia širokej verejnosti

​Starostka vo videu napríklad nevhodným spôsobom núti poslancov spievať štátnu hymnu, pričom sama sa toho odmieta zúčastniť. „Spievame, nech sa páči, ja si neželám byť publikovaná. Môžete snímať ich, ale mňa nie,“ komentovala dianie. Keď sa poslancom do spievania nechcelo, skritizovala ich aj za to.

​Video obec s troma stovkami obyvateľov preslávilo po celom Slovensku. Starostka Fedorová celú situáciu vysvetlila v rozhovore pre HNonline.sk tým, že bola v strese a výsledok ju mrzí.

Uviedla, že arogantná v skutočnosti nie je a má podporu všetkých voličov, ktorí ju volili. Tvrdila tiež, že išlo o diskreditáciu jej osoby.

01 - Modified: 2024-03-10 22:56:05 - Feat.: - Title: Nové voľby do zastupiteľstva v Belehrade sa uskutočnia 2. júna, opozícia napadla pôvodné hlasovanie 02 - Modified: 2022-10-31 10:56:11 - Feat.: - Title: Výmena sa nekoná. V 18-člennom zastupiteľstve Malaciek sa zmenilo len jedno meno 03 - Modified: 2022-10-30 11:58:12 - Feat.: - Title: Väčšina poslancov post obhájila, v Mestskom zastupiteľstve Košíc bude 16 nových tvárí 04 - Modified: 2022-10-30 08:21:33 - Feat.: - Title: Počet žien v trenčianskom mestskom parlamente sa strojnásobí 05 - Modified: 2022-05-05 06:59:13 - Feat.: - Title: Keď sú z parlamentu Fekišovce, zachraňovať to musia obce
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:31