StoryEditor

Pellegrini: Šefčovič sa nikomu neponúkal. Je významná osoba a nie je na to odkázaný

14.01.2019, 11:40
Autor:
TASRTASRlmlm
Dnes má Smer predsedníctvo strany na Súmračnej ulici.

Premiér Peter Pellegrini vyhlásil, že určite podporí Maroša Šefčoviča ako kandidáta Smeru za prezidenta. Pellegrini to povedal médiám tesne pred predsedníctvom strany, ktoré sa začalo v centrále na Súmračnej ulici od 12.00 hod.

"Ak sa ma teraz na predsedníctve budú pýtať, či som za to, aby Smer podporil Maroša Šefčoviča, tak poviem všetkými desiatimi áno," povedal premiér.

​Podľa neho Šefčovič za nikým nebol a nikomu sa do funkcie neponúkal. "On je tak významná osoba, nie je odkázaný na to, aby sa niekomu musel ponúkať," dodal Pellegrini.

Pred predsedníctvom však priznal, že jeho hlavný favorit bol súčasný minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. "Vždy som si myslel, že Lajčák by bol najlepším kandidátom. Priznám sa vám, že o Šefčovičovi som príliš nerozmýšľal. Ale ak Maroš povie definitívne áno a my mu dáme podporu, tak poviem, že áno."

Podpredseda Smeru-SD a vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši použil športovú terminológiu.

"Šefčovič je taký kandidát, ako bol Michael Schumacher v čase svojej najväčšej slávy. Je to kandidát, na ktorom málokto nájde hocijaký problém. Snaha bude najmä dostať sa do druhého kola, šance na to má," myslí si. Ako dobré vidí šance Šefčoviča aj podpredseda Smeru a minister hospodárstva Peter Žiga.

Člen predsedníctva Smeru a poslanec Ľubomír Petrák odmietol, že Šefčovič je len náhradou za Lajčáka, ktorý kandidatúru odmietol. "Maroš Šefčovič bol kandidátom, o ktorom sme hovorili," uistil.

Aj podpredseda Smeru a minister financií Peter Kažimír dúfa, že Šefčovič bude kandidátom strany na prezidenta. "Očakávam, že sa s ním dnes stretneme a budeme sa o tom rozprávať. Nemám informácie, že by už bol rozhodnutý," dodal.

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 12:08