StoryEditor

Politologička o Dankovi: Použil Ficov ťah. Urobil najlepšie, čo mohol

11.01.2019, 17:22
Autor:
lmlm
Politologička Viera Žúborová zhodnotila konanie Andreja Danka po rozhodnutí komisie o jeho rigoróznej práci.

Šéf parlamentu Andrej Danko urobil najlepší ťah, aký mohol, tvrdí politologička Viera Žúrborová. Reagovala tak na brífing šéfa Národnej rady, na ktorom podal vyhlásenie po rozhodnutí komisie ohľadne jeho rigoróznej práci. Danko na to potreboval necelé dve minúty, potom z tlačovky odišiel a nedal priestor novinárom na otázky.

​"Inšpiroval sa Ficom, použil jeho ťahy, ktorý tiež toto robil. Pri obhajovaní káuz častokrát len podal vyhlásenie a hneď odišiel. A v danej chvíli to bol najlepší Dankov ťah, pretože toto by obhájiť nevedel," hovorí Žúborová. Doplnila, že Dankova rigorózna práca je plagiát.

"Toto je plagiát. A to, čo spravila komisia, je mimo misu toho, ako sa má v takýchto prípadoch konať." Žúborová je bývalá prodekanka pre vedu a výskum. "Smernice hovorili o plagiátorstve. Skôr je to o miere alibizmu, to nie je právnická vsuvka. To, že oni nehovoria priamo o plagiátorstve je len alibizmus," hodnotí politologička, podľa ktorej je Andrej Danko len špičkou ľadovca.

​Nemyslí si však, že táto kauza bude mať vplyv na jeho prípadnú kandidatúru v marcových prezidentských voľbách. "Voliči Andreja Danka nechápu, že to čo spravil, je podvod."

Andrej Danko na brífingu povedal, že správu predmetnej komisie berie v celom rozsahu na vedomie. Prehlasuje, že jej výnimočné zriadenie napriek verejnému tlaku rešpektoval a nikdy do jej práce nezasahoval.

"Oceňujem, že komisia konštatuje, že moje rigorózne konanie prebehlo plne v súlade s platnými predpismi. Žiaden zákon nebol porušený. V celom texte však nie je ani raz zmienené slovo plagiát, ktoré si moji oponenti tak veľmi želali. Ďakujem komisii a senátu UMB, že nepodľahli tlakom politikov a médií a nevydali voči mne účelový rozsudok," povedal Danko.

01 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 02 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 03 - Modified: 2024-04-24 14:51:34 - Feat.: - Title: Mazák na výbore k svojmu odvolaniu: Rebelujem, lebo to, čo robíte, nie je správne 04 - Modified: 2024-04-22 16:13:48 - Feat.: - Title: Očista Harabinom 05 - Modified: 2024-04-22 13:58:22 - Feat.: - Title: Harabinov návrat na scénu? SNS ho chce dostať do Súdnej rady, vyhlásil Huliak
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:35