StoryEditor

Komisia mala dospieť k záveru, či je Dankova práca plagiát. Na univerzite o tom nevedia

02.01.2019, 15:47
Podľa neoficiálnych informácií rigoróznu prácu Andreja Danka už mala preskúmať komisia Univerzity Mateja Bela, podľa ktorej má ísť o plagiát.

Rigorózna práca predsedu parlamentu Andreja Danka by už mala byť preskúmaná. Účelová komisia Akademického senátu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici už vypracovala správu a výsledkom podľa neoficiálnych zdrojov je, že ide o plagiát. Informáciu priniesol Denník N.

Vyplýva to z vyjadrenia podpredsedu akademického senátu Jozefa Michala Mintála, ktorý je aj jedným z členov komisie. "Môžem povedať len toľko, že výsledok je do veľkej miery podobný doterajším zisteniam," vyhlásil.

Sú viazaní mlčanlivosťou

"Správu odovzdáme predsedovi univerzitného senátu Miroslavovi Krystoňovi, ktorý ju bude prezentovať na mimoriadnom rokovaní senátu 11. januára," dodal. Pre denník sa vyjadril napriek tomu, že Akademický senát zaviazal členom komisie mlčanlivosťou práve do 11. januára.

Účelová komisia mala preverovať okrem Dankovej niekoľko ďalších záverečných prác, píše Denník N a odvoláva sa na neoficiálne informácie.

"Nemôžem potvrdiť informáciu, že by komisia mala konečné stanovisko," vyjadrila sa pre HN vedúca referátu marketingovej komunikácie Univerzity Mateja Bela Dana Straková.

Je to pokus o diskreditáciu, bránil sa Danko

Predseda parlamentu odovzdal svoju záverečnú rigoróznu prácu v roku 2000, vypracoval ju na Univerzite Mateja Bela, ktorú však neuviedol vo svojom životopise.

Po tom, čo sa ho novinári začali pýtať na získané vzdelanie, svoju prácu utajil. Po mesiaci ju opäť sprístupnil.

Utajenie práce odôvodnil tým, že si chce byť istý, že je kompletná a jej súčasťou sú všetky potrebné dokumenty. Novinári po nahliadnutí zistili, že Danko v práci nesprávne citoval, chýbal mu záver či zoznam použitej literatúry. Viaceré pasáže, ktoré pochádzali z iných textov, nezdrojoval.

Opoziční poslanci sa predsedu parlamentu v novembri pokúšali neúspešne odvolať. Danko sa bránil, že ide o pokus médií zdiskreditovať ho.

01 - Modified: 2021-10-27 21:23:31 - Feat.: - Title: Luxemburský premiér čelí obvineniu z plagiátorstva. Mal skopírovať skoro celú prácu 02 - Modified: 2020-07-27 11:11:55 - Feat.: - Title: Rebríček problémových prác? Na prvom mieste by bol Matovič, potom Danko, hovorí v HNtelevízii odborník 03 - Modified: 2020-07-24 18:03:19 - Feat.: - Title: Rebríček problémových prác? Na prvom mieste by bol Matovič, potom Danko, hovorí v HNtelevízii odborník 04 - Modified: 2020-07-16 15:46:55 - Feat.: - Title: Ako Matovič útočil na Danka kvôli titulu: Adresoval mu vulgarizmy a tvrdil, že je usvedčený zlodej 05 - Modified: 2020-07-16 14:28:39 - Feat.: - Title: Matovič mal do diplomovky vykradnúť dve knihy. Ak to tak je, som zlodej, priznal premiér
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 23:10